Slika nije pronađena

Ni ne padne nam na pamet da neki detalji na odjeći postoje s razlogom. Čine se kao da su tu slučajno ili bezveze. I toliko smo se navikli da su tu i da nemamo koristi od njih pa se niti ne zapitamo imaju li stvarno neku ulogu.

Iako naizgled nemaš koristi od ovog dodatka na gaćama, zapravo, imaš itekako koristi od njega samo to ne znaš. Sigurno si i ti primijetila da ti velika većina, ili čak i sve, gaćice imaju s unutarnje strane višak materijala koji izgleda kao mali džepić. Nismo se nikada pitali koja je njegova uloga, izgleda kao višak materijala koji su na pametan način ukomponirali u gaće. Ali ne! On ima svoju funkciju, i to dosta bitnu, piše The Sun.

Bez obzira na to od kakvog su ti materijala gaće, ovaj će dio uvijek biti pamučan i to je zbog tvog intimnog zdravlja. Žensko donje rublje bude često čipkasto, svilenkasto i od raznih drugih sintetičkih materijala, kako bi izgledalo lijepo, ali ti materijali ne dišu dobro i za njih se s vremenom uhvati previše znoj, izlučevina i bakterija, koji onda ostanu 'zarobljeni' u tom materijalu dok je rublje na tebi. Kada je tu džepić od pamuka ili nekog drugog materijala koji diše, na taj se način tvoje intimno područje održava suhim i zdravijim. Jer bez toga, puno bi lakše i češće dobivali različite infekcije, koje onda mogu dovesti i do većih problema.

Osim toga, ovako je donje rublje udobnije i ne radi nikakve probleme dolje kada hodaš, jer da nema, moglo bi te nažuljati i smetati ako je neki neudoban materijal poput čipke.  

Pogledajte još:

Ženske gaće često imaju mašnicu naprijed – i ispada da ona nije tu bezveze

Djevojke, radite li i vi ove greške s donjim rubljem? Ovih 5 radimo svaki dan

Mitovi o grudnjacima u koje NE SMIJEŠ vjerovati: Je li spavanje u grudnjaku loše za tebe?

Donje rublje žensko donje rublje džepić na gaćicama

Još vijesti