Slika nije pronađena

Bankovni službenik u Georgiji greškom je uplatio 31.000 dolara - skoro 175.000 kuna - ranije prošlog mjeseca na račun 18-godišnjeg tinejdžera.

Jedan klijent banke “First Citizens” pokušao je uplatiti novac na svoj račun, no greškom službenika, novac je uplaćen na račun tinejdžera koji ima isto ime kao i prvi klijent.

Tinejdžer je u jednom trenutku provjerio stanje na svojem računu, vidio veliki iznos na njemu, i odlučio krenuti u shopping. Unutar deset dana, podigao je 20.000 dolara u gotovini, te je potrošio još 5.000 dolara na svojoj kartici.

Kada je pokušao podići još novca 18. ožujka, službenica mu je rekla kako je došlo do greške, te da bi morao vratiti taj novac. Odbio je, tvrdeći kako se radi o ostavštini njegove bake.

Šerifov zamjenik došao je do tinejdžerove kuće par dana kasnije kako bi mu objasnio situaciju i posljedice ako ne vrati novac.

Mladić je rekao kako će otići u banku i riješiti stvari, kako ne bi morao ići u zatvor, no do danas se nije pojavio. Banka je najavila kako će ga tužiti zbog krađe.

Izvor: Jutarnji list

Foto: sxc.hu

novac džeparac

Još vijesti