Slika nije pronađena

Tulumarenje s prijateljima, cjelonoćno plesanje, ukusna hrana i fina cuga dio su naše novogodišnje tradicije. A kako ljudi diljem zemlje provode ovu posebnu noć?

#U Japanu neki navlače maske životinje čija će astrološka vladavina obilježiti narednu godinu. Ako ste se pitali, sljedeća godina bit će u znaku ovce – što znači da bi moglo biti mnogo meketanja u Japanu ove godine.

#Nema veće tuge nego kada vam kornet s kuglicama omiljenog sladoleda poljubi tlo prije nego dospije do vaših usana – očito našu tugu ne dijele svi. Švicarci imaju tradiciju namjernog 'bacanja sladoleda' koja obećava bogatstvo, obilje i mir.

#Ako si u sljedećoj godini priželjkujete mnogo zanimljivih putovanja, trebate hodati oko kvarta s praznim kovčegom – barem ako je vjerovati Kolumbijcima.

#Vjerojatno ste koji put čuli da je na Silvestrovo preporučljivo nositi crveno donje rublje; mnogi stanovnici Latinske Amerike će se složiti! S ciljem da imaju sreće u ljubavi tijekom naredne godine, mnogi od njih posežu za crvenim gaćicama i grudnjacima.

#Prejedanje slasticom sličnom palačinkama način je na koji Francuzi dočekuju Novu godinu. Navodno te 'palačinke' jamče zdravlje i bogatstvo – i koji kilogram viška dodali bismo!

#U Brazilu bijelu boju doživljavaju kao boju uspjeha zbog čega mnogi oblače takvu odjeću za novogodišnju noć

#'Skok u Novu godinu' je stvar koju Danci doživljavaju doslovno pa se zato mnogi od njih penju na stolice minutu prije ponoći kako bi mogli skočiti kada sat otkuca. Takav skok trebao bi im donijeti sreću u narednoj godini.

#Grožđe je voće sreće u Španjolskoj stoga njihova tradicija nalaže da se jede 12 vrsta grožđa u ponoć. Neka su slatka – za sve one ugodne mjesece koji nadolaze, a neka su kisela – za manje sretna razdoblja u godini.

Foto: Shutterstock
Izvor: YourTango
I.N.

Pročitajte još:

Novogodišnje odluke za sramežljive djevojke

Nekoliko ideja za novogodišnje SMS-ove

tradicije Nova godina