Slika nije pronađena

Ovo je priča o Jacobu, pretilom tinejdžeru kojeg je njegova težina ubijala...

Jacob Miller je najveći tinejdžer na svijetu. Ima samo 15 godina, visok je skoro dva metra i sa svojom prekomjernom kilažom izgledao je kao pravi div. Iako je rođen 2 tjedna prerano, još kao malena beba bio je velik i pomalo debeljuškast.

S godinu dana imao je već 23 kilograma, a dobivao je po 40-50 kilograma godišnje dok nije došao do 320 kg, što je najveća težina koju je dostigao.

Nije mu bilo lako u školi. Djeca su ga stalno zadirkivala, a nerjetko je trpio i nasilje. To je kulminiralo u srednjoj školi, kada je morao promijeniti školu zbog nasilnika koji su ga maltretirali.

Roditelji su ga vodili kod raznih liječnika koji su pokušavali otkriti zašto se toliko deblja, ali uzalud. Njegovo zdravstveno stanje postalo je alarmantno:  bolovao je od dijabetesa, imao je problema s jetrom, a noge su mu jako oticale.

Liječnici ne mogu napraviti mnogo kada je pretilost u pitanju. Osim dijeta i programa vježbe, ne mogu mnogo toga napraviti. U Jacobovom slučaju to nije bilo dovoljno. Bila je potrebna i operacija kojom su mu smanjili želudac i time zaustavili debljenje i započeli proces mršavljenja.

Brzo nakon operacije Jacob je smršavio 50 kilograma, noge su mu prestale oticati, a prestao je uzimati i lijekove za dijabetes.

Godinu dana poslije operacije Jacobovo stanje se znatno popravilo. Imao je 240 kilograma, dijabetes se skoro skroz povukao, noge mu ne otiču više i on nastavlja mršaviti. Najveći izazov mu je dijeta, ali budući da ima veliku podršku roditelja i prijatelja u novoj školi, junački se bori s tom situacijom.

L.B./izvor i foto: YouTube

Pročitajte još...

...Ima 22 godine i 190 kila: Želi se još udebljati pa jede 10 000 kalorija dnevno...

...‘Fat shaming’ – nemoj reći prijateljici da se udebljala...

...Plastičnim žlicama protiv 'hejtera': Brandon se na Vineu obraća svima koji ga vrijeđaju zbog debljine!...

jacob miller najdeblji tinejdžer na svijetu 320 kilograma Debljina pretilost

Još vijesti