Slika nije pronađena
Izgleda da višak kilograma kod učenika ne utječe samo na njihovo zdravlje, već i na njihove rezultate u školi. Tako je barem pokazalo nedavno istraživanje koje bi te moglo navesti da se konačno počneš hraniti zdravo.

via GIPHY


Svi mi nekad pojedemo komad pizze, hamburger ili nekoliko kockica čokolade. Ali, što kad ljubav prema nezdravoj hrani preraste u ovisnost? Već smo pisali da je pretilost kod djece u Hrvatskoj (ali i u svijetu) sve češća i predstavlja velike probleme. Između ostaloga, učenici s viškom kilograma mogu imati poteškoće u školi, a evo i zašto.

Kako donosi Teen Kids News, istraživanje u kojem je sudjelovalo više od šest tisuća mladih pokazalo je da su oni učenici s viškom kilograma postizali lošije rezultate na testovima i dobivali slabije ocjene. Testiralo se njihovo znanje iz područja matematike.

via GIPHY


Istraživanje je također pokazalo da su djevojčice te koje su podložnije lošijim ocjenama zbog viška kilograma nego što je to slučaj s dječacima. Ali, zašto su rezultati na testu kod pretilih učenika bili lošiji nego kod one djece s normalnom tjelesnom težinom?

Znanstvenici su došli do zaključka da pretili učenici imaju slabiju koncentraciju, ne mogu tako brzo rješavati zadatke koji su im zadani, a imaju i probleme s raspoloženjem. Bezvoljni su i nemaju motivaciju za svakodnevne obaveze, a jedno od tih je i učenje, piše Teen Kids News.

Foto: Unsplash/Shuttestock/Giphy

D.Š.

Pročitaj još:

Najdeblji tinejdžer na svijetu od debljine nije mogao otvoriti oči - s 14 godina dosegnuo 237 kilograma!

Naslovnica popularnog časopisa podijelila javnost – je li ovo ipak malo 'too much'? ANKETA

Jede ti se junk food, ali želiš paziti na prehranu – nezdrava klopa koju smiješ jesti

Učenici pretilost Loše ocjene

Još vijesti