Slika nije pronađena
Facebook je dizajniran prije više od 10 godina, u početku isključivo za studente sveučilišta Harvard. Njegov osnivatelj, Mark Zuckerberg, u početku nije ni sanjao da će njegov mali studentski projekt postati najpopularnija društvena mreža s više od milijardu aktivnih korisnika. 

Facebook je duboko raširen u kulturi mladih Hrvata, a , u manjoj mjeri, i onih starijih.

Služi kao sredstvo cyber komunikacije, a kao argument mladih zašto ga svakodnevno koriste čujemo da je brz, jednostavan i besplatan način da ostanu spojeni sa svim svojim prijateljima. Facebook uz komunikaciju, odnosno četanje, nudi dijeljenje (još poznato kao sharanje , slika, video sadržaja, web stranica, grupa, pjesama, a sve prati taj planetarno poznat LIKE.

Ej daj lajk vjerovatno je najgluplja uzrečica Facebook generacije po čijim idealim često nisi dovoljno dobar ako 200 ljudi za tvoju sliku nije stisnulo sviđa mi se.

Između ostalog se očekuje da bar imaš jednu sliku s popularnim duck fejsom  na svome profilu. Tijekom internet razgovora ćeš možda umjesto nema veze ili danas napisati nmvz , odnosno dns jer tako pokazuješ da si savladao Facebook-ov svojevrsni rječnik.  

Oni koji žele izgledati intelektualno na svome statusu će podijeliti nešto poput Opet ova kiša! ili Jao, sutra je ponedjeljak popraćeno s hrpom smajlića ovisno i tome kako se korisnik u tome trenutku osjeća. 

Vrhunac Facebook gluposti osvajaju oni zaljubljeni golupčići koji si međusobno svaki dan na zidove lijepe srca ili web stranice sladunjavih pjesama. Sve to - i više - svake sekunde dobivamo pa se nakrcaju na našoj naslovnici, ili news feed-u. 

Nažalost, Facebook je preuzeo naše društvene živote i svakodnevno sve više čujemo nešto poput: Vidimo se na Fejsu! 

Facebook je zamišljen kao sporedni, pomoćni način komunikacije. Znači li to da nas Facebook svakodnevno poglupljuje ako ga ne koristimo umjereno?

U svakom slučaju, smanjite korištenje Fejsa i počnite komunicirati s prijateljima Face to Face


J.P.

facebook komunikaicja

Još vijesti