Cijene najma u Zagrebu sve su egzotičnije, kao i uvjeti stanodavaca...

Tema stanja na tržištu nekretnina, kako kod nas, tako i u susjedstvu, pa i ostalim zemljama Europe, na dnevnoj bazi puni stupce medija, ali i angažira korisnike društvenih mreža, okupljene u grupama onih koji nude, ali i traže stan ili kuću za najam.

Oglasi za najam stanova nerijetko postanu tema dana... Iznajmljuje 'stan' od 10 kvadrata – idealan za studente – po paprenoj cijeni: 'Ovo treba prijaviti inspekciji'

Osim cijena koje su sve više, stanova za dugoročni najam sve je manje jer mnogi stanodavci odlučuju svoje kapacitete iznajmljivati turistima ili "poslovnjacima", koji se u našem gradu zadržavaju povremeno, ali bolje plaćaju.

Kad se ovome pridodaju i ponekad neobični, rigorozni ili samo apsurdni uvjeti nekih stanodavaca, dođemo do situacije "spala knjiga na dva slova", što se ponude nekretnina tiče.

Devet kvadrata stana u Parizu... Djevojka živi u 9 kvadrata koje plaća 600 eura: Pogledajte kako izgleda 'simpatični' stan

Tako je na Redditu osvanuo oglas za najam sobe u strogom centru Zagreba, na Langovom trgu, svakako atraktivnoj lokaciji samo 400 metara od Trga bana Josipa Jelačića te kako piše, samo "10 minuta pješice do studentske menze".

Oglas za najam sobe u centru Zagreba objavljen na Redditu

Kako piše u detaljima, kupaonicu koristi još jedna osoba, u najam se daje jedna soba u sklopu adaptiranog stana s novim i modernim namještajem. Od zajedničkih prostorija izdvajaju kuhinju, blagovaonicu i dio s perilicom rublja.

Cijene najma privatno smještaja nikad nisu bile više... 7 kvadrata sobička za 150 eura? Studenti u šoku: 'Cijene rastu iz tjedna u tjedan'

Cijena za sobu na ovoj lokaciji iznosi 1700 kuna mjesečno, uz plaćanje režija u iznosu od 200 do 350 kuna.

No, osim činjenice da za stanovanje u sobi u Zagrebu morate izdvojiti oko 2000 kuna mjesečno, posljednji dio oglasa još je veći kuriozitet. Naime, stanodavac ovdje napominje da prednost daje muškim studentima nepušačima, "za koje će nazvati roditelji".

Slika nije pronađena Oglas za stan razbjesnio Zagrepčane: Uz ugovor o radu i platne liste morate dati i više od 12000 kuna za useljenje

Još vijesti