Laure Lee

Laura Lee poznata je makeup artistica i vizažistica koju preko društvenih mreža prate milijuni. Ona redovito dijeli trikove i savjete za uljepšavanje.

Iako svatko ima svoj favorit, što se rumenila tiče, no nekako su u posljednje vrijeme veći hit tekuća i kremasta rumenila od onih u kamenu ili prahu. Naime, s tekućim rumenilom možemo dobiti sjajan i zdrav izgled na obrazima i na licu.

No, činjenica je isto tako da dobar dio nas ima problema s nanošenjem tekućeg rumenila i blendanjem istog. Možda vam se dogodilo da ste ga nehotice stavile previše i da ga više niste mogle izblendati.

No, Laura nam je u svom videu pokazala tehniku s kojom nam se nikad više neće dogoditi da pogriješimo u nanošenju tekućeg rumenila.

Screenshot/Facebook-Laura Lee

Iako izgleda pomalo ludo, ali Laura je na lice prvo stavila svoje kremasto rumenilo i to vrlo debelu količinu. Na to je stavila još i malo tekućeg highlightera te sve natapkala spužvicom za makeup. Nakon toga je na lice, pomoću spužvice nanijela puder, lagano ga utapkavajući u lice.

„Pogledajte kako rumenilo izbija preko pudera“, rekla je Laura u videu koji možete pogledati OVDJE, kazavši kako će na taj način rumenilo trajati cijeli dan.

Riječ je o tzv. „underpainting“ tehnici u šminkanju, gdje stavljanje pudera i korektora nisu prvi koraci u stavljanju makeupa, već je to rumenilo. S ovakvim načinom šminkanja ne morate brinuti jeste li ili niste dobro izblendali tekuće rumenilo, a posebice bi se u tekuće rumenilo mogle zaljubiti cure s masnom kožom lica, koje su se do sada bojale da bi im ono moglo jednostavno nestati s lica preko dana.

kremasto rumenilo tekuće rumenilo kako nanijeti tekuće rumenilo raspametiti underpainting tehnika sminkanja prvo rumenilo a onda puder

Još vijesti