Kosa

Ne mora biti da se svima kosa brzo masti iz istog razloga. Tako će svakome pomoći i drugačiji savjet. Možda se baš među ovima skriva neki koji će pomoći i tebi s ovim problemom.

Masna kosa je problem jer stalno prati kosu je gnjavaža, a i nije to niti dobro za nju. Taman ju opereš i taj dan izgleda dobro, a već sljedeći je situacija kao da ju nisi prala tjednima. Znamo da je to iritantno i nešto što sigurno želiš riješiti. Puno cura ima taj problem i zato možeš pronaći hrpetinu savjeta, od kojih neki sigurno neće pomoći, a drugi bi mogli. Da ne isprobavaš sve moguće koji postoje, donosimo ti top 5 onih koji su najefikasniji i koji su pomogli najvećem broju cura. Možda neki od njih pomogne baš i tebi. Samo imaj na umu, ništa od toga neće napraviti razliku u tjedan dana, već se moraš držati te stvari ipak malo dulje da vidiš funkcionira li kod tebe ili ne.

1.Promijeni šampon
Prvo i osnovno što može napraviti je da kupiš novi šampon, jer ne bi vjerovala koliko često baš to bude problem. Najčešće se problem sa šamponom događa jer nas u dućanu privuku šamponi koji uopće nisu za naš tip kose, ali imaju lijepo pakiranje ili fini miris. To nije nešto po čemu trebaš birati šampon! Problem može biti što si kupila šampon za suhu kosu, koji onda dodatno masti tvoje ionako masno tjeme.

2.Odgodi pranje koliko je to god dulje moguće
Istraži frizure za masnu kosu i ne peri ju odmah drugi dan. Postoje načini kako zakamuflirati masnu kosu i to ti neka bude glavni zadatak broj 1 kojem ćeš se posvetiti. Nekada se dogodi i to da je tvoja kosa navikla na to da se toliko često pere i sada se zbog toga brzo masni. Samo ju trebaš odviknuti od toga. Što nije najlakša stvar i nije nešto što će se dogoditi u tjedan dana. Pokušaj što je moguće dulje izdržati da ju ne pereš. Idealno bi bilo da se pere dva puta tjedno.

frizure Kako sakriti da ti je kosa masna? Napravi neku od ovih 9 frizura i problem riješen

3.Opskrbi se šamponom za suho pranje
Šampon za suho pranje treba postati glavni proizvod kojeg ćeš uvijek imati. On će ti najviše pomoći u tome da produljiš dane između pranja kose. Svakako uzmi neki koji je na dobrom glasu, poput Batiste šampona za suho pranje, jer neće svaki biti djelotvoran. Kada njega počneš koristiti, vidjet ćeš da će to malo ipak spasiti situaciju kada bude najkritičnija.

4.Na kraju kod pranja isperi hladnom vodom
Jedan savjet koji daju stručnjaci, a koji izgleda stvarno pomaže je da kosu ne peremo pretoplom vodom. Cijelo pranje je najbolje koristiti hladniju, a pogotovo na zadnjem ispiranju. Tada se čak preporučuje i baš hladna voda. Dodatan savjet je i da nikada regenerator ne stavljaš na korijen kose, samo na vrhove. To isto može biti razlog zašto ti se brzo masti. Taj proizvod ne ide na cijelu duljinu, samo vrhovi.

Odraz u ogledalu Ne stigneš oprati kosu prije izlaska, a izgleda ti masno? Taj problem možeš riješiti u svega nekoliko minuta

5.Nosi kosu u repu ili pletenici
Nekada izvor masne kose nije korijen ili masno vlasište, već tvoje ruke. Nesvjesno si znamo non stop tijekom dana dirati kosu, stavljati iza uha, pomicati šiške, prolaziti rukom kroz kosu, na bilo koje načine imati ruke u kosi – i to nije dobro. Može biti razlog zašto ti se tako brzo zamasti. Najbolje je nositi ju u nekoj frizuri tako da nemaš potrebu popravljati ju non stop i dirati. Koliko god mislila da su ti ruke čiste, nisu. Na njih se hvata različita prljavština i to si sve prenosiš na kosu.

masna kosa Kosa brzo masti Frizura

Još vijesti