frizure

Nećemo se lagati, svi imamo nekada onaj dan kada je jasno k'o dan da bi trebali oprati kosu, ali nam se taaako jako ne da. Osim što spas pronalazimo u šamponu za suho pranje, ako to nije nešto što voliš koristiti ili si ga već koristila jučer, onda su tu ove frizure.

Kada šampon za suho pranje nije opcija, onda će jedna od ovih frizura biti baš ono što ti treba kako bi sakrila i zamaskirala masnu kosu koju si trebala oprati, ali eto, nisi stigla ili ti se nije dalo. Svi imamo takve dane, samo je pitanje koliko ćeš se dobro snaći i sakriti svoju masnu kosu. Opcija ima i više nego što misliš. Postoji dosta frizura koje će ti pomoći da ti kosa ne izgleda masno ili da se čini kao da si ju namjerno tako zalizala i stavila puno gela u nju. Sve je u snalaženju, a ove frizure mogu i tebi biti spas.

1.Zalizana kosa i hrpa ukosnica

Cilj je napraviti na ovoj i većini frizura da ti kosa izgleda masno zato što je zalizana s gelom, a ne zato što nisi oprala kosu već 4 dana. Jedan od načina, koji je ultra lagan, je da napraviš razdjeljak na sredini, sve poravnaš i zatim na svakoj strani lica učvrstiš kosu s po nekoliko ukosnica. Stavi na svaku stranu dvije veće ili hrpu onim malih crnih.

2.Marama oko glave

Jedna od opcija koju ćemo kasnije spomenuti, a koja je slična ovoj je da staviš rajf, ali marama će ti poslužiti ako želiš frizuru koja će izgledati kao da si se malo više potrudila. Bilo kakva marama koju inače nosiš, može ti poslužiti za ovo, bilo svilena ili kakva god. Presavij ju na širinu koju želiš i zaveži oko glave, učvrsti ukosnicama, a dio koji ti ostane visjeti, možeš iskoristiti da ga upleteš u pletenicu. Ili samo ostavi da visi ispod kose. Bitno da je prednji dio, gdje se najviše vidi koliko ti je kosa masna, prekriven.

3.Messy punđa

Za ovo će ti ipak trebati i malo šampona za suho pranje. Nekima on ne napravi baš dobar posao, a za ovu frizuru to neće niti biti važno, bitnije je da malo prekrije i da ti da volumena. Kada ga staviš po uputama na pakiranju, kosu zaveži u messy punđu. Tako ti se ostatak dana neće frizura raspasti i početi izgledati masno, što bi se inače dogodilo da ti je kosa raspuštena i da stalno ideš rukama po njoj.

4.Dvije punđice

Za ovu frizuru i možeš i ne moraš koristiti šampon za suho pranje. Popularno nazvani 'space buns' izgledat će dobro čak i kada ti je kosa masna. Ne smeta ni ako ih napraviš u messy izdanju, ne moraju izgledati savršeno. Samo ih složene malo prstima razbarušaj i raširi da izgledaju kao da imaju više volumena.

5.Kapa (ili šešir) na glavu

Nekada je najjednostavnije rješenje samo staviti kapu na glavu. Tijekom zime je ovo idealno. Neće jedino biti izvedivo ako znaš da će ti u školi zbog toga prigovarati. Zato je ovo rješenje koje radije biraj kada ideš primjerice na neko druženje.

6.Razdjeljak na stranu

Kada je na sredini, kosa će ti izgledati najmasnije, ali čim prebaciš razdjeljak na stranu, dat ćeš joj malo volumena i izgledat će nešto urednije. Nije idealno, ali će pomoći popraviti situaciju. Ako ti je kosa baš jako jako masna, onda ni ovo neće pomoći. Idealno je za dane kada se tek krenula mastiti i baš je između toga da ju opereš i ne diraš jer još nije vrijeme.

7.Zalizana kosa prema natrag

Frizura koju su tijekom ljeta svi nosili kada je vlada Maneskin ludnica. Kosa se zalizivala prema natrag uz pomoć pjene i gela, a čak i da ti je bila najčišća i friško oprana, nitko to nije mogao znati zbog svih preparata. Zato je ovo idealna frizura za masnu kosu! Jer će izgledati kao da si to namjerno napravila, a ne kao da ti je masna jer si lijena oprati ju.

8.Rajf

Ako ti je ranije spomenuta marama previše komplicirana za slagati, slična opcija je rajf. Pogotovo deblji rajfovi obloženi tkaninom kakvi se nose. Kada ga staviš, samo ga još lagano povuci malo prema natrag da ti se kosa naprijed malo 'podigne', da ne ostane skroz prilijepljena, izgledat će još bolje.

9.Dvije riblje kosti

Frizure sakriti masnu kosu masna kosa prijedlozi frizura

Još vijesti