Šminkanje

Iako mat ruž može izgledati malo lošije nego kremasti ruževi jer se uvuče u svaku liniju na usnama, ipak je on dugotrajniji i kada ga staviš, tu je gdje je – nekada čak i satima i satima.

Volimo mat ruževa, ali ih istovremeno i ne volimo. Imaju svojih prednosti i mana, a najveća im je prednost vjerojatno ta da su dugotrajniji od svih ostalih ruževa. Ima onih koje kada staviš možeš jesti i piti bez straha da će se ruž igdje pomaknuti ili skinuti. To je najbolja stvar, a najgora je ta da nekada izgleda ružno jer se već nakon malo vremena uvuče u svaku liniju na usnama i onda to ne izgleda baš idealno. Postoje načini kako ga možeš staviti da izgleda što bolje. Postoji nekoliko trikova kako ga nanositi za što bolji rezultat, a jedan je korak, koji većina nas ne radi, ipak ključan i može drastično promijeniti krajnji izgled.

Djevojka s crveni ružem Misliš da crveni ruž nije za tebe? Za svaku curu postoji idealna nijansa, a mi ti otkrivamo kako je saznati

1.Treba ti kvalitetan ruž
Nije svaki ruž kvalitetan, a kod mat ruževa to pogotovo dolazi do izražaja. Kada stavimo mat ruž, očekujemo da je to to i da ga kroz dan nećemo morati previše popravljati. Svaki mat ruž koji trebaš svako malo popravljati i nanositi ponovno nije baš dobar jer će sa svakim nanošenjem izgledati sve gore i gore. Osim toga, neki ruževi i kad ih naneseš, kao da se ne uhvate dobro za unutarnji dio usne, isto loš znak, pogotovo kod mat ruževa.

 

 

2.Prije šminkanja napravi piling usnica
Ovo je taj najbitniji korak o kojem smo ranije pričali. Da bi ti mat ruž što bolje izgledao na usnama, najbolja stvar koju možeš napraviti je da prije šminkanja napraviš piling usana. Tako ćeš maknuti sve mrtve kožice i učiniti ih više glatkima. Samo dobro obriši piling i dok napraviš ostatak šminke, stavi labelo ili kremu na usne da se dodatno hidratiziraju. Kada dođeš do kraja šminkanja, do ruža, samo sve skini i stavi ruž.

 

 

3.Ne treba ti olovka za usne
Zadnja stvar je da ti ne treba olovka za usne, ali ako želiš i možeš ju koristiti. Ako ju i koristiš, koristi ju samo da obrubiš usne, nemoj dodavati i na usne da na njima imaš što manje slojeva šminke kako bi sve na kraju izgledalo što bolje.

Stavljanje maskare U šminkanju je popularan „maskara koktel“ – što to je i zašto bi trebala isprobati?

šminka šminkanje Ruž za usne mat ruž kako ga staviti da izgleda najbolje da ne uđe u borice na usnama savjeti za nošenje mat ruža da izgleda dobro

Još vijesti