Kistovi za šminkanje

Danas postoji za kupiti toliko puno različitih alata i pomagala za šminkanje, a gledajući videe može ti se činiti da ti trebaju svi jer se inače nećeš moći lijepo našminkati. To nije istina. Trebaju ti samo neki osnovni, a možda čak ne ni oni svi, ovisno o tome kako izgleda tvoja rutina šminkanja.

Gledajući kako se šminkaju influencerice, može ti se činiti da nemaš ni približno dovoljno proizvoda ni četkica za napraviti dobru šminku kao one. To nije istina! Sjeti se da one dobivaju sve te stvari besplatno od brendova, ali u realnosti, većina ti toga ne treba. Da bi imala apsolutno sve što ti treba, bit će dovoljno par pametno odabranih alata. O tome što će ti trebati ovisi kako izgleda tvoja rutina šminkanja jer nije svačija ista. Vjerojatno imaš neke zajedničke korake s drugim curama poput stavljanja pudera, maskare ili olovke za usne. Ovih 7 alata za šminkanje su ipak glavni i većini korisni. Dovoljno je da imaš njih.

Kupovina šminke Kako pravilno isprobati šminku u dućanu prije kupnje? Izbjegni infekcije, krive nijanse i prljave proizvode

1.Uvijač za trepavice
Svi želimo da nam trepavice izgledaju što dulje i što bolje. U tome će ti itekako pomoći uvijač. Nemoj ga podcjenjivati! Maskara bez uvijača i s uvijačem je skroz druga priča. Neće svaki uvijač biti dobar zato je pametno prije kupnje se raspitati. Ako uzmeš neki lošiji, mislit ćeš da je uvijač glupost, a zapravo je super koristan. Naglasit će ti trepavice kao ništa drugo.

 

 

2.Beauty blender
Blender srednje veličine može biti najbolja opcija tako da ti bude što više od koristi. S njim možeš na lice utapkati sve svoje tekuće i kremaste proizvode i stopiti ih jedan u drugi da finalni izgled bude besprijekoran. Čak i da svoje proizvode nanosiš i utapkavaš četkicom, kada na kraju sve još jednom prođeš s blenderom, izgledat će prirodnije. Prekorisna stvarčica. Samo ga se trebaš sjetiti redovito prati!

3.Fluffy kist za puder u kamenu ili prahu
Setiranje lica je bitno ako želiš da ti šminka izdrži što dulje ili ako si netko tko ima masnu kožu lica. Setirati puderom u kamenu ili prahu ne možeš s beauty blenderom, ali možeš s fluffy kistom. Ovakvi kistovi trebaju biti fluffy, a ne zbijeni, jer nije poanta staviti dodatan deblji sloj proizvoda, nego blago rasporediti puder po cijelom licu u par poteza.

 

 

4.Mali dvostruki kist za sjenilo
Imati više kistova za sjenilo može biti prednost, ali većinom ćeš koristiti jedan manji i jedan malo veći kistić. Takav kist možeš kupiti jedan koji je obostrani pa na jednoj strani ima manji, a na drugoj veći kistić. U većini šminkanja ovakav će kist biti dovoljan. Često se dobiju u paletama sa sjenilima.

Ruževi za usne Savjeti kako uštedjeti novac na šminki – 6 stvari koje moraš čuti ako ostavljaš sav džeparac u drogerijama

5.Šiljilo za olovku
Bilo da koristiš olovku za usne, olovku za obrve ili za oči, šiljilo će ti trebati. Ovaj mali i naizgled nebitni alat je skroz korisno imati. Olovka koja nije skroz oštra neće ni biti toliko precizna, a onda nećeš moći ni dobiti rezultat koji želiš. Nemoj koristiti šiljilo za bojice, postoje baš ona specijalizirana za šminku.

 

 

6.Zbijeniji kist
Osim fluffy kista, nije loše imati ni jedan malo veći zbijeniji kist. On ti može poslužiti za stavljati tekući ili kremasti puder, a može pomoći i zblendati rumenilo ili konturu. Iako je beauty blender također dobar alat za to, neki preferiraju kist jer je precizniji. Ne želiš da ti se rumenilo pomakne prenisko, a s kistom ćeš to lakše izvesti.

7.Malo ogledalce
Nije skroz alat, ali se može smatrati jednim. Malo ogledalce koje ćeš imati u dnevnoj ili večernjoj torbici može ti biti korisno u situacijama kada si vani duže od sat ili dva i trebaš popraviti šminku. Iako se možeš pogledati u ekran od mobitela, to nije to i nećeš dobro vidjeti što radiš.

makeup šminka alati za šminkanje korisno za šminkanje četkice za šminkanje koje ti četkice trebaju što ti sve treba za šminkanje osnovne stvari

Još vijesti