Kupovina šminke

Pripremajući se za kupovinu šminke, važno je osigurati da isprobavanje proizvoda bude sigurno i higijenski. Kada razmišljaš o isprobavanju različitih proizvoda, poput ruževa, pudera ili sjenila za oči, postoji nekoliko koraka koje moraš slijediti.

Ruževi za usne Savjeti kako uštedjeti novac na šminki – 6 stvari koje moraš čuti ako ostavljaš sav džeparac u drogerijama


Prije nego što počneš s isprobavanjem bilo kojeg proizvoda, uvijek je najbolje zamoliti osoblje u dućanu da pripremi tester za tebe. Na taj način možeš biti sigurna da je tester higijenski prihvatljiv i spreman za upotrebu. Također, osoblje može pružiti korisne informacije o proizvodu i kako ga pravilno koristiti.

Nakon što dobiješ tester, nanesi mali trag proizvoda na unutrašnji dio zapešća. Ovo je idealno mjesto za testiranje boje i teksture proizvoda jer je koža na zapešću slična onoj na licu, ali manje osjetljiva. Promatraj kako proizvod reagira na tvoju kožu i kako se mijenja tijekom vremena.

via GIPHY

Kada je u pitanju isprobavanje maskare, tuša ili pudera u dućanu, najbolje je potpuno ih izbjegavati. Ovi proizvodi su izloženi većem riziku od kontaminacije, a bakterije se mogu lako prenositi s jedne osobe na drugu. Umjesto toga, razgovaraj s osobljem o boji i formuli koja te zanima kako bi ti preporučili najbolji proizvod.

Ako si zainteresirana za proizvod koji se nalazi u zatvorenoj ambalaži, poput tekućeg pudera ili ruža za usne, uvijek zatraži svježi uzorak. Osoblje će rado otvoriti novu ambalažu ili pripremiti svježi tester kako bi ti omogućili sigurno isprobavanje. Ovo je posebno važno ako imaš osjetljivu kožu ili alergije.

Unique outlet Outlet sa šminkom i kozmetikom za kojim su u zadnje vrijeme svi poludjeli, a za koji i ti moraš znati

Prilikom isprobavanja proizvoda, važno je također razmišljati o svjetlu u dućanu. Ponesi sa sobom ogledalo ili provjeri proizvod u prirodnom svjetlu kako bi dobila najbolji dojam o boji i teksturi. Također, ako isprobavaš proizvod na licu, uvijek koristi čiste aplikatore ili četkice kako bi spriječila prijenos bakterija.

via GIPHY

Nakon što završiš s isprobavanjem šminke, uvijek očisti ruke dezinfekcijskim sredstvom ili maramicom. Ovo je važno kako bi se spriječilo širenje bakterija i očuvala higijena. Također, izbjegavaj dodirivanje lica tijekom isprobavanja proizvoda kako bi spriječila moguće iritacije ili infekcije.

Isprobavanje šminke u dućanu može biti zabavno iskustvo, ali je također važno da bude sigurno i higijenski. Slijedeći ove detaljne savjete, možeš biti sigurna da ćeš odabrati prave proizvode  bez ugrožavanja svoje higijene i zdravlja.

Tekući puderi Imaju veliko prekrivanje, ali na licu ne izgledaju grozno: 7 takvih pudera koje svi hvale

 

 

kupovina šminke Higijena sigurna kupovina isprobavanje šminke

Još vijesti