Ruž za usne i kukac

Jesi li ikada razmišljala o tome što se sve nalazi u proizvodima koje koristiš za šminkanje ili njegu kože? Nemaju svi dobre sastojke, a neki od njih imaju i sastojke koje ne možemo nazvati drugačije nego čudnima – nikada ne bi rekli da se nalaze u ovim proizvodima.

Svašta stavljamo na kožu i na lice, a bez da prije pogledamo sastojke. Nekada je glasno i jasno naznačeno da je neki serum primjerice na bazi puževe sluzi, ali često neke čudne sastojke previdimo i niti ne znamo da se nalaze u proizvodima koje redovito koristimo. Nije da su oni svi štetni za lice, dapače, neki su itekako dobri, samo ne bi nikada očekivala da će se nalaziti u tvojoj šminki ili proizvodima za njegu lica. Ali oni su tu! Od svih sastojaka koji se mogu pronaći u beauty proizvodima, ovih 9 mogu nositi titulu najčudnijih.

1.Puževa sluz
Možda ti je ovo šokantno, možda i nije, ali ovaj je sastojak često i naglašen kada se nalazi u proizvodima za njegu lica jer je dobar za kožu. Zvuči malo bljakić, ali je top za tvoju kožu.

2.Smrvljene ljuske od insekata
Voliš nositi crveni ruž za usne? E pa, evo što se nalazi u njemu. Ne pokušavamo ti ga zgaditi, ali sastojak „carmine“ koji možeš vidjeti i u ruževima i u rumenilima se zapravo dobiva od smrvljenih ljuski insekata. Koristi se u beauty industriji kako bi proizvodima za šminkanje jarkih boja dali upravo te jarke boje.

Victoria Secret makeup Svi se žele šminkati kao Victoria Secret model – i nije uopće teško! Evo što ti sve treba

3.Pčelinji otrov
Možda ti zvuči opasno, ali ovaj je sastojak itekako dobar za kožu i proizvodi s njim nisu jeftini. Stavlja se u kreme za područje oko očiju, sjajila koja daju efekt punijih usana, kreme za lice… Ništa ti od ovoga ne može biti.

4.Ptičja mokraća
Drugim nazivom „guano“. Kada taj sastojak vidiš na pakiranju, zapravo je to sastojak koji se dobiva iz ptičje mokraće. Ovaj je sastojak super za njegu kože. Pomaže da koža bude sjajna i mekana.

5.Čili
„Capsaicin“ je sastojak koji se dobiva iz čili papričica. Nalazi se u sjajilima za usne koja imaju „plumping“ efekt.

6.Kofein
Osim što ga piješ, možda ga nekada i stavljaš na svoju kožu, a da to i ne znaš. Dupla doza kofeina! Može se pronaći primjerice u anti-celulitnim kremama.

Šminka Koliko bakterija imaju testeri za šminku u drogerijama: Neki su proizvodi posebno bljak

7.Plastika
Nažalost, u nekim se proizvodima nalazi i plastika. Plastičnih čestica ima posvuda, od proizvoda za šminkanje, preko šampona i gelova za tuširanje do sjenila za oči i maskara. Mikroplasika u kozmetičkim proizvodima djeluje tako da pojačava njihovo djelovanje.

8.Ovčja mast
Ili „lanolin“. Sastojak koji se dobiva iz ovčje masti, a koji se nalazi u proizvodima kao što su losioni za tijelo, balzami za usne, maslac za tijelo, kreme… Bitno je napomenuti da ovce ne nastradaju kada se ovo uzima.

9.Češnjak
U nekim se proizvodima za prištiće i mitesere može pronaći i češnjak. On je dobar za ovaj tip kožnih problema pa iako zvuči čudno, pomaže, a to je bitno.

šminka makeup njega kože Proizvodi što se nalazi u šminki čudni sastojci odvratni sastojci u proizvodima za šminkanje

Još vijesti