Manikure

Kada ideš na manikuru ispred tebe su dva bitna izbora. Prvi je kakvu boju ili kakav dizajn želiš. Kada to odabereš, još moraš odabrati i koji oblik nokta želiš. Da bi ti s ovim drugim odabirom pomogli, donosimo ti kratki vodič.

Vjerojatno i ti imaš neki oblik nokta koji preferiraš i koji najčešće nosiš na noktima. Bilo da si radiš nokte sama doma ili ideš u salon na manikuru, možeš birati kakav oblik želiš nositi. Čak i ako radiš nokte sama doma, možeš ih uz pomoć rašpice oblikovati u željeni oblik. Koji će to biti? S obzirom na to koju dužinu nokta nosiš, postoje oblici koji će na toj dužini izgledati najbolje. Imaš li kratke nokte, one srednje dužine ili full dugačke? Pogledaj u nastavku koji oblici izgledaju najbolje na svakoj od dužina.

Kratki nokti

1.Zaobljeni
Kada su u pitanju kratki nokti, najbolje je držati se što prirodnijeg oblika nokta jer bi inače moglo izgledati pomalo smiješno. Zaobljeni nokti su klasik. Izgledaju lijepo, uredno i kakvu god boju ili dizajn na njih stavila, bit će super.

2.Polu-zaobljeni (squoval)
Sredina između ovalnih i četvrtastih ili blago zaobljeni. Ovo je najčešći oblik nokta koji se nosi i koji na kratkim noktima izgleda baš lijepo.

 

 

Srednja dužina nokti

1.Ovalni
Slični su kao zaobljeni nokti, ali će kod ovog oblika vrh nokta biti malo „dramatičniji“, to jest, bit će više sužen na vrhu nokta.

2.Četvrtasti
Četvrtasti nokti izgledaju najbolje na srednjim dužinama. Na kratkim noktima ovaj oblik neće biti toliko laskav.

 

 

3.Badem
U usporedbi s ovalnim noktima, kojima su najsličniji, oblik badema je još malo „oštriji“ na vrhu. Ne ide u špic, ali malo mu nedostaje.

Manikure Francuska manikura na sto načina: Umjesto standardne, možeš ju nositi na ovih 15 načina

Dugački nokti

1.Badem
Jednako kako badem oblik izgleda lijepo na srednjoj duljini noktiju, izgledat će lijepo i na super dugačkim noktima. Jedino neće biti za skroz kratke nokte.

 

 

2.Balerina
Posebno će dobro izgledati na dugačkim noktima i samo dugačkim noktima.

3.Špičasti
Nokti u špic su posebni i s njima nije tako lako baratati, ali izgledaju moćno. Idealni su više za neke posebne prigode. Nemoj ih isprobavati na drugim dužinama noktiju, izgledat će dobro jedino na baš dugim noktima.

 

 

Slomljeni nokat i vrećica od čaja Puknuo ti je nokat, a ne želiš ga odrezati ili ne možeš? Popravi ga s vrećicom od čaja!

manikura nokti oblik nokti duljina nokti koji oblik nokta odabrati Kratki nokti Dugački Nokti koji oblik najbolje ide uz kratke nokte koji oblik najbolje ide uz duge nokte koji oblici noktiju postoje

Još vijesti