Nasmijana djevojka

Jedna od najdražih ljetnih aktivnosti kod cura je prirodno sušenje kose na užarenom suncu. Puno je zdravije nego sušenje fenom, a i ljeti se nikome ne da grijati s fenom dok je vani tisuću stupnjeva.

Ukoliko si i ti jedna od onih cura koje svoju kosu ljeti suše prirodnim putem, pogotovo kada su na moru, onda moraš znati za ova pravila koja navodi Girls Life. Ako želiš da ti se kosa pravilno osuši i prirodnim putem, onda prati ova pravila i izgledat ćeš kao da si se fenirala! Osim toga, nećeš morati trpjeti toplinu fena već možeš uživati vani, a i istovremeno sušiti kosu i dobiti njezin volumen, ali samo ako ćeš se držati ovih 3 pravila.

1.Raščešljaj ju rukama, a ne četkom
Općenito nije pametno češljati mokru kosu prije bilo kakvog sušenja jer na taj način vlasi pucaju i stvaraš si ispucane vrhove. No, ako želiš postići volumen prirodnim sušenjem na zraku, onda trebaš kosu raščešljati lagano prstima, a tek nakon što se ona u potpunosti osuši ju češljaš sa četkom ukoliko je to uopće potrebno.

2.Nemoj ju trljati ručnikom već običnom majicom
Ovo je već staro i zlatno pravilo koje pogotovo vrijedi za sušenje kose prirodnim putem, odnosno na zraku. Pamučna majica će odraditi puno bolji posao nego ručnik za tuširanje, pogotovo ako imaš kovrčavu ili valovitu kosu. Zato ručnik ipak ostavi sa strane, a prije nego što pustiš kosu da se suši, lagano ju iscijedi i prosuši s pamučnom majicom.

via GIPHY

 

3.Ne diraj ju kada čekaš da se osuši do kraja
Nakon što napraviš prva dva koraka, pusti je da se suši. Nemoj ju previše dirati i prolaziti s rukama ili prstima kroz nju. Nemoj ju niti kopčati, a niti vezati gumicom ako ne želiš dobiti tragove od kopče ili gumice tako da ju samo pusti neka se osuši nekoliko sati potpuno prirodno kako bi odmah dobila i prirodan volumen. Osim toga, tijekom ovih ljetnih vrućina će ti se osušiti za čas!

Boje kose KVIZ: Koja boja kose bi ti najbolje stajala?

Frizure za ljeto Frizure za ljeto s kojima ti neće biti vruće jer ćeš maknuti kosu s lica – imamo 11 prijedloga

Kosa sušenje kose na zraku Ljeto mokra kosa pravila za sušenje kose

Još vijesti