Latte Macchiato šminka

Ulazak u svijet šminke može biti fantastičan način za promjenu tvog izgleda, praćenje trendova ili transformaciju dnevnog makeupa u večernji. Sve počinje odabiranjem prave boje koja će istaknuti ljepotu tvojih očiju. Kako znati koje boje ti odgovaraju i kako ih pravilno nanositi?Sve to možeš pronaći u ovom malom vodiču za šminkanje prema boji očiju - pokazat ću ti kako nanositi šminku za plave, smeđe, zelene i ljeskaste oči.

Kako odabrati boju za šminku očiju

Prvi korak je određivanje boje tvojih očiju, uzimajući u obzir varijacije koje se mogu pojaviti u različitim svjetlosnim uvjetima i ovisno o odjeći koju nosiš. Poznavanje boje očiju prvi je korak u odabiru nijansi šminke koje će tvoje oči doista istaknuti.
Razmišljati o tonu tvoje kože i podtonovima također je važno za dobivanje prave boje šminke općenito. Razmisli o obliku i veličini tvojih očiju, jer to može utjecati na način nanošenja šminke. Ako imaš kapke s viškom kože, svjetlije nijanse na kapcima otvorit će ti oči i činit će se veće, dok će tamnije nijanse u pregibu dodati definiciju i dubinu.

paleta

Kako nanositi šminku za plave oči

Plave oči obično djeluju upečatljivo, s hladnim tonovima. Prirodne i neutralne nijanse poput tamne bež, bež i svijetlo smeđe mogu predivno upotpuniti plave oči. Ako želiš naglasiti kontrast, odaberi toplije nijanse poput breskve, bakra i naranče. Crna, smeđa ili mornarsko plava olovka za oči može pomoći definirati tvoje oči bez da ih preplavi.

plave oči

Kako nanositi šminku za smeđe oči

Smeđe oči mogu nositi različite izglede i nijanse zahvaljujući svojim toplim tonovima koji se dobro slažu s različitim bojama kože i nijansama kose. Duboke ljubičaste, smaragdne i zlatne nijanse dodaju dubinu, kontrast i privlačnost smeđim očima. Crna ili smeđa olovka za oči naglašava oči bez da ih previše dominira.

 

smeđe oči

Kako nanositi šminku za zelene oči

Zelene oči često izazivaju pažnju i same po sebi su posebne. Nijanse poput šljive, lavande ili bilo koje nijanse ljubičaste mogu dodati intenzitet i istaknuti zelenu boju. Ako želiš nešto suptilnije, bakrene i zlatne nijanse uvijek su siguran izbor. Smeđa ili zelena olovka za oči pomaže u definiranju očiju bez da ih suviše ističe.

zelene oči

Kako nanositi šminku za ljeskaste oči

Ljeskaste oči kombinacija su različitih boja, uključujući zelenu, smeđu i zlatnu. Topli smeđi tonovi, zlatni i brončani sjajevi često su najbolji odabir kako bi se istaknule ove jedinstvene oči. Crna, smeđa ili zelena olovka za oči može pomoći u dodavanju definicije bez da dominira.

ljeskaste oči

Zaključak

Naučiti kako nanositi šminku prema boji očiju može potpuno transformirati tvoj izgled. Odabirom pravih nijansi sjenila, olovki za oči i maskare možeš stvoriti izniman izgled koji ističe tvoje jedinstvene karakteristike. Igra s bojama i tehnikama može biti zabavna - slobodno eksperimentiraj i pronađi svoju omiljenu boju šminke za oči!

Slika nije pronađena Zaboravi na 'dosadne' smeđe nijanse, ove se jeseni na kapcima posebno nosi jedna jarka boja

makeup sjenilo oči

Još vijesti