Šminka

Kada je ljeto, sunce prži i znoj ti se cijeli s lica čak i kada si u hladu, postoje i malo drugačija pravila kod šminkanja. Neke je proizvode tada bolje koristiti, a neke je bolje izbjegavati.

Nećemo te niti pokušati uvjeriti da se ne trebaš šminkati ljeti. Ako to želiš i ako se tako osjećaš samopouzdanije, zašto ne staviti malo šminke? Imaj na umu da zbog vrućine nije baš dobro šminkati se bilo kako. Ne želiš da ti šminka nakon sat vremena na suncu izgleda loše i da ti se ističe na licu. Najbolje je s dolaskom toplog dijela godine zamijeniti i proizvode za šminkanje. Sve ove možeš bez problema koristiti i zimi, a posebno se preporučuje da ih koristiš ljeti. Bolje će izgledati na koži i na kraju će ti i šminka izgledati bolje. Tijekom ljeta ne želiš na licu pretešku šminku. Sunce će samo dodatno naglasiti sve slojeve koje si stavila i neće izgledati tako dobro kada se krene topiti. Što ne koristiti tijekom ljeta, a što je idealno? Evo male pomoći!

1.Zamijeni tekući puder za BB kremu
Jednako kako si u ormaru zamijenila tešku odjeću za onu laganiju, tako možeš napraviti zamjenu i na licu. Tijekom ljeta se znojiš i koža će izgledati bolje ako joj dopustiš da diše. Većina cura u ljetnim mjesecima i cilja na to da im koža izgleda sjajno i što prirodnije. Ne želiš izgledati jako našminkano za na plažu, a uostalom, dok se i našminkaš, pet puta ćeš se preznojiti i na kraju je pitanje hoćeš li biti uopće zadovoljna kako je sve ispalo. Zato radije samo s rukama stavi BB kremu ili neki sličan lagani proizvod.

Dove Cameron Puder ti ne sjeda dobro na kožu i čim ga staviš izgleda kao da ga nosiš satima? U ovih 6 stvari možda griješiš

2.Zamijeni svjetlu za tamniju nijansu pudera
Ukoliko se ne želiš odvojiti od svog pudera i već sada koristiš neki lagani puder, onda se samo sjeti da prilagodiš nijansu. Pogotovo ako si netko tko tijekom ljeta lako i brzo pocrni. Vjerojatno će ti za ljeto trebati barem nijansu tamniji puder, ako ne i više. Ne želiš da ti lice bude jedne boje, a vrat i ostatak tijela druge.

 

 

3.Bronzer i rumenilo u kamenu zamijeni za tekuće ili kremaste
Bolje je tijekom ljeta koristiti kremaste i tekuće proizvode za šminkanje nego one u kamenu ili praškaste. Oni u kamenu i praškasti ne podnose dobro vrućinu i znoj i mogu ti se lako preko dana početi ljuštiti, nakupljati u boricama na licu i izgledati ružno na koži. Kremasti će izgledati bolje kada se malo uznojiš.

4.Umjesto mat ruža stavi sjajilo ili labelo s bojom
Sve je preko ljeta laganije pa tako i proizvodi koje nosimo na usnama. Umjesto teških ruževa, radije se prebaci na olovku kojom ćeš obrubiti usne i sjajilo ili samo stavi balzam koji ima malo boje. Jednako kako će teški puderi na licu izgledati loše, tako će i mat ruževi na usnama izgledati loše u ovo doba godine.

 

 

5.Krema sa SPF-om obavezno ispod šminke
Prije nego se kreneš šminkati, stavi kremu sa zaštitnim faktorom. Pričekaj malo da se upije i onda nastavi sa šminkanjem i proizvodima koje koristiš. Tijekom ljeta je ovo obavezan korak koji se ne smije preskakati.

Stavljanje gela za obrve Gel za obrve koji je čudo: Toliko ga obožavaju da ima preko 10.000 pozitivnih recenzija i ocjena 5

6.Umjesto pudera po cijelom licu, korektor na kritične dijelove
S obzirom da tijekom ljeta nema smisla stavljati hrpu šminke jer će ju znoj skinuti ili će izgledati ružno kada se počne topiti, stavljaj minimalno. Nabavi korektor u svjetlijoj i tamnijoj nijansi za pokriti podočnjake i eventualne prištiće. Samo stavi par točkica na lice gdje treba, izblendaj i riješeno! Bolje tako nego zbog jednog prištića staviti puder preko cijelog lica.

 



7.Lagane kreme za lice umjesto gustih i teških
Iako nije dio šminkanja, dio je pripreme za šminkanje. I kreme koje su laganije mogu jednako dobro nahraniti i hidratizirati lice. Tako će ti koža izgledati manje masno. Tijekom ljeta koža neće biti toliko suha kao zimi i dobre su joj i manje masne kreme, pogotovo one na bazi vode.

 

prirodna šminka ljetna šminka makeup za ljeto kako se šminkati ljeti najbolji proizvodi za šminkanje ljeti kada se znojiš kako se ne šminkati ljeti

Još vijesti