Spavanje sa slušalicama i mobitelom

S obzirom na to koliko često smo na mobitelu, nije ni čudno što više uopće ne razmišljamo gdje ga stavljamo, držimo i čuvamo. Neka mjesta mogu biti opasna po zdravlje, a neke pozicije su stvorene za krađu.

Nemoj mobitel uzimati zdravo za gotovo. Neka mjesta zaista nisu dobra da tamo čuvamo i pospremamo mobitel, a pogotovo ne ona gdje nam prijeti zračenje koje izvire iz mobitela i drugih sličnih uređaja. Najgore što možeš napraviti je da spavaš s njime. Danas nam je to postalo normalno, a nikako ne bi trebalo biti jer posljedice nisu dobre.

1.U džepovima hlača
Prednji džep hlača nikako nije dobar za čuvanje mobitela, iz nekoliko razloga. Zbog zraka koje izlaze iz mobitela, može ti utjecati na zdravlje. Drugi razlog je taj da ti se može slomiti jer je taj džep izrazito mali. Nije bolja situacija niti sa stražnjim džepovima za koje vrijede ove iste stvari, samo što su tamo još veće vjerojatnosti da ti ga netko i ukrade.

via GIPHY

2.Ispod jastuka
Ovdje vrijedi sličan razlog kao i kod džepova. Mobiteli užasno zrače, a to bi moglo značajno utjecati na naše zdravlje. Iako toga nismo svjesni jer je to uređaj kojeg koristimo svakog dana i ne osjećamo zračenje, opasno je po zdravlje. Osim toga, već je bilo slučajeva gdje su se mobiteli čak i zapalili ljudima koji su ga držali ispod jastuka.

Tipkanje na WC-u Pretjerujemo s korištenjem mobitela: 9 mjesta i situacija gdje ih uopće ne bi trebali koristiti

3.Pored lica
Sigurno si vidjela kako neki ljudi ne žele prisloniti mobitel uz lice dok pričaju. Možda izgleda smiješno, ali to rade s razlogom. Mobitele nosimo uvijek i svugdje, a samim time su prepuni raznih bakterija. Prislanjanjem mobitela uz lice te bakterije prenosimo direktno na našu kožu, a svi znamo što se događa kada se bakterije prenesu na lice – prištići te neće izbjeći.

via GIPHY

4.Bilo gdje u blizini WC-a
Prije svega, nije higijenski. To je samo jedno od mjesta gdje skupljamo bakterije na mobitel. Nadalje, velike su vjerojatnosti da će ti pasti baš u WC školjku. Sigurno znaš nekog kome se je to već dogodilo zato – dalje od WC-a.

5.U unutarnjem džepu jakne
Mobiteli se na visokoj temperaturi pregrijavaju, a neki se čak i ugase. Ima i onih koji se zapale. Upravo zbog toga, a i zbog zračenja se on ne stavlja u unutarnji džep jakne ako ga imaš. To isto pravilo vrijedi i za džepove hlača, kao što smo već spomenuli, ali i za držanje ispod jastuka.

via GIPHY

6.Na punjaču 24/7
Ako ti je baterija gotova, radije ju promijeni. Nema smisla da ti je mobitel konstantno na punjaču. Time dovodiš u opasnost sebe, ali i sve oko sebe. Nije se jednom dogodilo da se je mobitel zapalio zbog pregrijavanja jer je konstantno bio na punjaču. Zato izbjegni tragediju na vrijeme.

Djevojka na mobitelu Ovo je znak da uključiš obavijesti na mobitelu – istraživanje pokazalo da smo ovisniji o njemu kada je isključen

Punjenje mobitela Baterija na mobitelu ti se užasno brzo prazni? Ovih 8 savjeta će ti pomoći da ti izdrži cijeli dan

mobitel spremanje mobitela spavanje s mobitelom mobitel ispod jastuka

Još vijesti