Slika nije pronađena

Dok je na nekim fakultetima ogromna navala, na drugima baš i nije. Ima onih fakulteta koji nikome u Hrvatskoj nisu prvi izbor na listama prijava!

Trenutno je najgore vrijeme za maturante jer upravo traje pisanje državnih matura koje će im odrediti upise na fakultet, ali i njihovu budućnost. Dok jedni fakulteti trpe ogromnu navalu, pogotovo u najvećim gradovima u Hrvatskoj, drugi će upisati svega nekoliko studenata, dok su im kvote puno veće. Razlog tome su možda i pomalo neobična i nepopularna zanimanja koja ne potiču zainteresiranost. Studentski.hr je izdvojio 6 fakulteta koje je za sad prijavilo manje od 5 maturanata koji ih planiraju upisati, ali nisu im svi niti prvi na listi izbora:

Visoka škola menadžmenta i sigurnosti SECURUS u Puli – Zaštita od požara
Ovaj fakultet, točnije na smjeru Zaštita od požara koji ujedno predstavlja i stručni izvanredni studij, je prijavilo tek troje studenata dok njihova sveukupna kvota je 25.

Veleučilište s pravom javnosti BALTAZAR Zaprešić – Informacijske tehnologije
Najviše iznenađenje je ovaj stručni, izvanredni studij, odnosno smjer Informacijskih tehnologija, koji je također izvanredan. Razlog iznenađenja je činjenica da se radi o aktualnoj profesiji koju je prijavilo tek četvero studenata, a sveukupna kvota je 20.

via GIPHY

 

Metalurški fakultet Sveučilišta u Zagrebu – Ljevarstvo u Sisku
Kvota za ovaj smjer iznosi 20, a zasad ga je prijavilo tek troje maturanata.

Visoko evanđeosko teološko učilište u Osijeku - Teologija
Smjer Teologije na ovom fakultetu želi upisati svega jedna osoba od ukupnih 40. To je statistika po pitanju izvanrednog studija, ali i za redovni ne postoji velika zainteresiranost s obzirom na 5 maturanata koji su je prijavili.

Slika nije pronađena Kako da esej ili seminarski ima više riječi kad više ne znaš što pisati? Iskoristi 6 trikova

Poslovno veleučilište Zagreb – Upravljanje opskrbnim lancima
Ovaj smjer je možda bio puno popularniji nekada, ali danas više nije. Svega četvero studenata je izabralo ovaj stručni studij za svoj izbor, dok ih se može primiti sveukupno 20.

via GIPHY

 

Visoka poslovna škola PAR – Upravljanje u gastronomiji i restoraterstvu
Stručni studij Upravljanja u gastronomiji i restoraterstvu je od mogućih 15 prijavilo svega troje njih.


Slika nije pronađena Novi studij u Hrvatskoj koji kreće na jesen – prvi je takav kod nas

Slika nije pronađena Top 10 fakulteta gdje svi žele studirati: Najpoželjniji prima 50 studenata, a želi ga 976 maturanata

najnepopularniji fakulteti nepopularna zanimanja pad zainteresiranosti maturanti studenti

Još vijesti