Slika nije pronađena

Remenčići na ramenu na kožnim jaknama ne služe samo zbog lijepog izgleda! Njihova svrha ima duboku povijest i koristila se je tada, dok je danas tu ipak više u estetske svrhe jer ih vjerojatno nitko ne koristi na taj način.

Većina kožnih jakni danas ima isti detalj za kojeg nismo ni znali da ima svoju funkciju. Radi se o remenčiću na ramenu gornjeg dijela kožne jakne koji na sebi ima gumbić. Tim gumbićem je remen pričvršćen za jaknu, a do sad smo mislili kako je to napravljeno samo zbog dizajna kožne jakne, ali ipak nije, o čemu piše Tyla.

 

Navodno da su se ti remenčići počeli koristiti još u 19. stoljeću na vojnim odorama jer su na taj način vojnici tako dodatno pričvrstili svoje naramenice od ruksaka kako im ne bi ispadale. Osim te funkcije, bajkeri ih znaju koristiti da na to mjesto pričvrste svoje rukavice ili naočale dok se voze na motoru. Mnogi su iznenađeni svrhom ovih remenčića na ramenu na kožnoj jakni, ali ima i onih koji su ih koristili da pričvrste naramenice od ruksaka. No, nisu znali da je to zaista njihova primarna svrha!

Slika nije pronađena Nije zima, a ni proljeće? Kako nositi kožnu jaknu, a da se ne smrzneš

kožna jakna trik ruksak funkcija Ovratnik

Još vijesti