Slova i riječi

Merriam-Webster su vlasnici najpoznatijeg rječnika na svijetu i već su postali poznati po tome da svake godine biraju riječ godine. Izdvajaju jednu riječ koja je obilježila tekuću godinu. Koja je to riječ za 2023. godinu?

Riječ godine je „autentično“. Merriam-Webster rječnik svake godine proglašava riječ godine. To bude riječ koja je obilježila godinu na više načina, koja se posebno koristila i pretraživala, više nego inače. Tako je za ovu, 2023. godinu, to riječ „autentično“. Koristila se kroz godinu prilično puno i to u različitim kontekstima. Za one koji nisu sigurni što ova riječ znači, ovaj ju rječnik opisuje kao „nešto što nije lažno niti imitacija“, a kao dodatno objašnjenje navode i da može značiti „vjeran vlastitoj osobnosti, duhu ili karakteru“.

Ova se riječ najčešće zapravo koristi kada se govori o nečijem identitetu ili osobnosti. Svašta može biti autentično – poput osobe, celebrityja, influencera, kuhinje, glasa…Biti autentičan je nešto što je postalo popularno biti. Nitko ne želi biti fejk ili kopija, a autentičnost je na drugoj strani tog spektra. S obzirom da se radi o riječi koja se počela sve više koristiti ove godine, nije neobično i da je puno ljudi tražilo njeno pravo značenje.

riječ godine 2023. merriam webster najpopularnija riječ 2023. godine proglašena riječ godine

Još vijesti