Sram

Sve mi ponekad koristimo razne izgovore kako bismo se opravdale ili izbjegle neke obaveze. No, istina je da ti izgovori često nisu ništa više nego kratka odgoda situacija koje će nas svakako na kraju uloviti.

Vježbanje Najčešći razlozi zašto ne vježbamo i kako ih pobijediti: Neki od ovih 6 izgovora svi koriste


Izgovori su samo prepreke koje postavljamo same sebi. Umjesto da se oslanjamo na njih, važno je preuzeti odgovornost za svoje postupke i suočiti se s izazovima. Znaš da se neke stvari jednostavno moraju odraditi, pa zašto ne bi stisnula zube i hrabro se nosila sa svojim obvezama?

1. Nemam dovoljno vremena
Koliko često smo čule ili same izgovorile ovu rečenicu? No, razmisli malo dublje. Zar nije istina da uvijek nađemo vremena za stvari koje nam doista znače? Kad nešto stvarno želimo, naći ćemo način da to postignemo. Možda je stvar u tome što ne upravljamo svojim vremenom onako kako bismo trebale. Umjesto da koristiš ovaj izgovor, možda je vrijeme da se pozabaviš svojim prioritetima i vremenom.

via GIPHY

2. Nisam dovoljno dobra za to
Često se same ograničavamo ovim izgovorom. No, istina je da nitko nije rođen kao profić za bilo što. Svi moramo učiti i razvijati svoje vještine. Dopusti si da budeš učenica, prihvati izazov i vjeruj u sebe. Neuspjeh je dio procesa učenja, ali jedino tako možemo napredovati.

Ups situacija Trebaš negdje ići, ali ti se ne da? 13 izgovora koje možeš koristiti u takvim situacijama


3. Nisam vidjela poruku
U doba digitalne komunikacije, ovaj izgovor postaje sve manje uvjerljiv. Nije li istina da većina nas redovito provjerava svoje poruke? Teško je povjerovati da baš cijeli dan nisi uzela mobitel u ruke i pogledala nove poruke ili provela bar malo vremena na društvenim mrežama…

via GIPHY

4. Znam da uvijek kasnim, ali ne radim to namjerno
Kašnjenje može postati loša navika, ali to nije opravdanje. Kad stalno kasniš, to pokazuje nepoštovanje prema drugima i prema sebi. Vrijeme je svima dragocjeno i trebamo ga cijeniti, kako svoje tako i tuđe. Umjesto da se oslanjaš na ovaj izgovor, nauči upravljati svojim vremenom i to će ti pomoći da budeš organiziranija i pouzdanija osoba.

5. Svi to rade, pa zašto ne i ja?
Ovaj izgovor često koristimo kako bismo opravdale svoje (glupe) postupke. No, samo zato što drugi to rade, ne znači da je to ispravno ili prihvatljivo. Važno je imati vlastite standarde i ne dopustiti da nas drugi definiraju ili diktiraju naše postupke. Budi hrabra i stani iza svojih odluka, čak i ako to znači ići protiv drugih.

Frustracija Rečenice s kojima samu sebe zavaravaš: 6 izgovora koje volimo koristiti, a ne bi trebali

 

 

 

 

 

 

 

 

neuvjerljivi izgovori loši izgovori lažni izgovori preuzimanje odgovornosti Laganje izvršavanje obaveza

Još vijesti