Ups situacija

Znaš onu situaciju kada se dogovoriš za neko druženje ili da ćeš negdje ići, ali onda dođe taj dan i tebi se tako jako ne da? Ovo su neki od izgovora koji će ti u takvoj situaciji dobro doći i u koje će svatko povjerovati.

Kada koristiš izgovore moraš paziti da su neki koji imaju smisla za tebe. Iako to nije lijepo i ne bi trebala to raditi i tako lagati, činjenica je da svi to ponekad radimo. Posežemo za izgovorima poput „moram pisati zadaću“ ili „mama mi ne da“ kada nam se negdje ne da ići, a reći jednostavno da nam se ne da nije opcija. Ovo je ona situacija kada mislimo da nas druga strana ne bi razumjela kada bi jednostavno rekli „e ne da mi se“. Iako vjerojatno bi razumjela jer su i oni sigurno nekada bili u toj situaciji. Kada već tražiš izgovor, neka barem bude neki koji djeluje istinito. Kada ti treba ideja za ovakav izgovor, ovo su neki koji će „prodati“ tvoju priču – ali koristi ih što manje.

1.Dobila sam mengu i jako me boli trbuh
Kada koristiš ovakve izgovore moraš paziti da ih zapamtiš i da ne dobiješ opet mengu za tjedan dana. Ako ti menga dolazi u sljedećih par dana, onda se s ovim možeš lako provući.

2.Boli me glava
Imaš migrenu i ništa ne pomaže, ni tableta ni ništa. Nitko neće posumnjati i imat će razumijevanja, pogotovo ako si netko koga češće boli glava.

Frustracija Rečenice s kojima samu sebe zavaravaš: 6 izgovora koje volimo koristiti, a ne bi trebali

3.Zaboravila sam da sam već za tada napravila planove
Izgovoriti se na to da si napravila duple planove i zaboravila je nešto što možeš koristiti za različite situacije. Ne moraš se objašnjavati osobi kakvi su to drugi planovi, a da bi izgovor bolje prošao, dodaj kako ćeš se javiti sljedeći tjedan za druženje.

4.Imam za učiti za sutra
Imaš test ili odgovaranje i ne možeš si dozvoliti da dobiješ jedan jer ćeš završiti u kazni. Učenje je izgovor koji možda neće svatko povjerovati, ali može proći.

5.Moraš čuvati mlađu sestru/brata
Mama ti je iznenada negdje morala otići i zapela si s mlađom sestrom ili mlađim bratom. Ne možeš nikuda dok se ne vrati, a nisi sigurna kada će to biti. Naravno, ovo koristi samo ako stvarno imaš mlađe braće i sestara.

6.Frendici se nešto hitno dogodilo i treba te
Ne možeš ju sada napustiti jer je jako tužna. Kada se dogodi nešto loše, ljudi te u pravilu neće propitkivati previše i odmah će povjerovati. Sjeti se javiti frendici da si ju iskoristila kao izgovor da zna ako će netko provjeravati.

7.Došli su vam gosti i mama ti ne da da odeš
Tetka, baka i djed, tvoja kuma, sestrična…odaberi nekoga i izgovori se na njih. Iako je to protiv tvoje volje, mama ti ne da da sada ikuda ideš.

8.Nemaš novaca
Potrošila si sav džeparac i ne možeš sada zbog toga nigdje ići. Budi spremna da bi osoba mogla ponuditi da će ti platiti kavu ili nešto drugo, ovisno o tome gdje idete, pa oprezno s ovakvim izgovorima.

Spavanje ispred laptopa Izgovori za nedolazak u školu koje NE smiješ koristiti – ovi nose titulu najgorih

9.Krivo si zapamtila dan
Ahaaa, to je danas, a ti si mislila da je sutra. Sada baš nikako ne možeš. I samo tako prebaci dogovor na drugi dan. Svima se dogodi da nekada budemo zaboravni.

10.U kazni si
Klasičan izgovor. Dobila si lošu ocjenu, svađala si se s mamom, potukla sa sestrom, i dobila kaznu da ne smiješ nigdje. Riješen problem!

11.Netko iz obitelji ti ima rođendan na koji si zaboravila
Bilo tko, netko tko možda stvarno uskoro i ima rođendan, može poslužiti. Bed ti je sada otići pa prebaci dogovor na neki drugi dan.

12.Zapela si u gužvi ranije i nećeš stići
Imala si danas još neke obaveze ranije koje si mislila da ćeš riješiti prije, ali eto, bila je gužva i nisi stigla pa ti je sada vrijeme na knap.

13.Preumorna si
Ovo je možda i stvarno istina, ali je totalno okej izgovor na koji se nitko neće naljutiti ili ti uzeti za zlo. Možda si loše spavala ili si imala lud dan, ali savladao te umor i treba ti odmor.

izgovori druženje kad ti se ne da nigdje ići otkazati druženje dobri izgovori za koristiti

Još vijesti