Overthinking

Najveći je stres kada upoznaš nekoga novog i svidi ti se ili kada tek uđete u vezu. Bojiš se napraviti jedan pogrešan korak jer ne želiš ostati bez te osobe, a i želiš ju impresionirati. I zato se redovito zabrinjavamo oko ovakvih 'gluposti'.

Znaj da nisi jedina! Skoro svaka cura ima slične probleme kao i ti, pogotovo na ljubavnom planu. Uvijek se pronađe netko tko će reći 'e tako je baš i kod mene'. Volimo overthinkati i zato ćemo tražiti probleme tamo gdje ih nema. Toliko se brinemo da sve odradimo dobro, da počnemo imati paranoične misli oko najjednostavnijih stvari i bojimo se kako će to izgledati dečku i trebamo li to stvarno napraviti. U većini slučajeva kasnije shvatimo da smo se zabrinjavali bez razloga. Ovo su one paranoične misli koje imaju najmanje smisla.

1.Bojiš se da će misliti da si ružna kada te prvi put vidi bez šminke
Jer do sada te jedino vidio sa šminkom, ali znaš da će doći dan i kada će te vidjeti u opuštenom izdanju. Najčešće dečkima upravo takva budu najdraža.

2.Trebaš li mu se prva javiti ili ne? Jer jučer si se isto ti prva javila
Trebate li se uopće čuti svaki dan? Iako je za mnoge u vezi to pravilo, teško je znati je li i on jedan od tih ili ne, a ne želiš ispasti naporna. Jer da te želi čuti, valjda bi se on javio koji dan prvi? Nekada je dečko samo možda sramežljiv!

Slika nije pronađena Psihološki trikovi uz koje te više neće moći izbaciti iz glave: 9 stvari koje će osvojiti dečke

3.Sviđaš li mu se stvarno dovoljno ili je s tobom jer mu je dosadno?
Ne možeš znati koje ima namjere netko s kim si tek ušla u vezi i je li ono što ti govori stvarno istina. Najčešće je ipak ovo prvo – stvarno mu se sviđaš, samo je nekada curama teško u to povjerovati zbog niskog samopouzdanja.

4.Trebaš li odgovoriti odmah sada kada ti je došla poruka ili da pričekaš pola sata?
Gdje god da pogledaš ili koga god da pitaš, dobit ćeš drugačiji savjet. Nekada i nije loše pustiti ga da malo čeka, ali nije pametno niti pretjerivati s tim.

5.Ako kažeš frendicama da se viđate i da ti se sviđa, hoćeš li samu sebe ureći?
Neki misle i da onog trenutka kada objave na sva zvona da su u vezi i da je sve idealno, stvari krenu nizbrdo. I onda za tjedan dana moraš objašnjavati zašto više ipak nema Luke u tvom životu.

6.Ajme, kako si sada ispala glupa
Svi nekada izvalimo neku glupost ili kažemo nešto što je apsolutno krivo ili besmisleno. Nije kraj svijeta. U redu je nekada se i osramotiti pred njim. Samo priznaj grešku i okreni sve na šalu, to uvijek pali.

Cura i dečko Zbog čega će netko izgubiti interes i odljubiti se od tebe? 10 sitnica koje mogu presuditi

7.Trebaš li ipak držati za početak distancu da ti ne slomi srce?
Glavno pitanje je dati se 100% u taj odnos ili za početak malo pričekati pa vidjeti gdje to ide? Svi se boje slomljenog srca i žele ga zaštiti od još jednog bolnog prekida. Ali ako ćeš se držati na distanci, to može dečku poslati poruku da ipak nisi toliko zainteresirana!

overthinking paranoične misli na početku veze cure veza problemi

Još vijesti