Netflix

Netflix je još prije nekoliko mjeseci najavio da će uvesti reklame i da će se to dogoditi ove godine. To su bile sve informacije. Sada su otkrili još stvari koje čekaju njihove pretplatnike i kada to točno reklame dolaze.

Najavljivalo se ovo već neko vrijeme, a svi koji su se nadali da će se Netflix predomisliti zbog negativnih reakcija, bili su u krivu. Reklame dolaze i oko toga se više ništa ne može, osim otkazati pretplatu, što mnogi i govore da će napraviti. Sada su napokon otkrili kada to točno dolaze reklame i kako će sve izgledati. Reklame dolaze 3. studenog, piše Variety. Oni koji žele izbjeći reklame će i dalje moći plaćati skuplju pretplatu od 9.99 dolara mjesečno (što je oko 70-80 kuna), ali oni koji će htjeti plaćati manje, moći će uzeti pretplatu s reklamama koja će koštati 6.99 dolara (oko 50-ak kuna).

Teenage Bounty Hunters Netflixove serije koje zaslužuju više: Ovih su 7 imale samo jednu sezonu – a bile su odlične

Razlika u cijeni nije prevelika. Za sada, ta opcija neće biti dostupna u Hrvatskoj. Zemlje koje će dobiti pretplatu s reklamama 3.studenog su: Australija, Brazil, Kanada, Francuska, Njemačka, Italija, Japan, Koreja, Meksiko, Španjolska, Velika Britanija i SAD.

Sigurno je da će s vremenom ovo doći i u Hrvatsku. Zato nije loše znati par informacija što nas čeka. Kvaliteta serija i videa će biti jednako dobra i za one s reklamama i one bez reklama. Oni koji će plaćati pretplatu s reklamama neće moći skinuti sadržaje i gledati ih offline, i za nekih 5-10% sadržaja neće imati titlove. Reklame će trajati od 15 do 30 sekundi, a pojavljivat će se prije početka filma ili serije, kao i tijekom.

Emily in Paris Netflix je podijelio prve fotke nove sezone 'Emily in Paris' – Emily je promijenila izgled [FOTO]

U prosjeku, ako nešto traje sat vremena, možeš u tom roku očekivati 4-5 minuta reklama. Puno manje nego na televiziji, ali reklame će i dalje biti tu. Uz to, ono što je vjerojatno najgore je da ako imaš jeftiniju opciju pretplate, s reklamama, nećeš na njoj niti imati sve sadržaje kao i oni koji plaćaju skuplju pretplatu. Dosta loše, ali ipak se radi o jeftinijoj pretplati za što se iz Netflixa nadaju da će biti dovoljno da privuku nove pretplatnike!

Netflix reklame novost jeftinija pretplata Detalji