Nastup misteriozne vještice u britanskoj verziji Supertalenta

Emisiju Supertalenta obožavamo: toliko ljudi različitih sposobnosti se pojavi na jednom mjestu. Neki nastupi nas oduševe, drugi nas ostave bez daha, dok ima i onih zbog kojih nas uhvati jeza i strah.

Jedan takav nastup na audiciji od prošle godine ostat će u pamćenju svim gledateljima britanskog Supertalenta, a posebice tamošnjem žiriju koji je bio i uključen u jezivu točku misterioznog natjecatelja ili natjecateljice.

Naime, na pozornicu im je stigla misteriozna starica, koja je izgledala kao ona vještica iz priče o Snjeguljici ili najružnija babaroga kojom su se nekad plašila djeca. Odjevena u crne dronjke, s perikom, štapom, smeđom vrećom i jabukom u ruci, na licima žirija i publike izazvala je očigledan strah.

Vještica je odmah izjavila kako u životu postoje dva izbora, dobro ili zlo, a zatim se s pozornice uputila direktno prema žiriju, natjeravši ih da odaberu jabuke iz njezine torbe i da ih zagrizu. David Walliams i Alesha Dixon prošli su test, odabravši očito „jabuke dobra“. No, Amanda Holden nije imala pravo birati, već je za nju morao jabuku odabrati kolega iz žirija Simon Cowell.

„Između svjetlosti ili tame, što ćeš odabrati? Lijevu ili desnu“, pitala je vještica Simona, na što je on odabrao jabuku u desnoj ruci. Amanda je morala zagristi odabranu jabuku, a tada se odjednom iz utrobe vještice pojavila treća ruka.

Jabuku je smrvila, a iz nje su izašli crvi i žohari. Članice žirija počele su vrištati, a svi su se udaljili od stola. Ostavivši ih u stanju šoka, vještica se vratila na pozornicu i magično nestala u prasku i dimu.

Unatoč strahu i užasu koji su doživjeli, suci su misterioznu vješticu poslali dalje u natjecanje. No, javnost je u tom trenutku ostala zakinuta za pravi identitet mađioničara ili možda mađioničarke. Je li to na pozornicu stigla utvara iz noćne more ili je samo riječ o nekome tko uz savršene iluzionističke trikove posjeduje izvrstan glumački talent?

Po društvenim mrežama pojavljivale su se svakakve teorije i imena iluzionista iz svih dijelova svijeta, a nakon godinu dana, napokon se na svom Instagram profilu odlučio oglasiti čovjek koji je bio zaslužan uopće za ideju ovakvog nastupa. Riječ je o Martinu Portlocku, glumcu, piscu i performeru. On sam je priznao kako nije bio vještica s jabukom, već da se ispod maske skrivao jedan drugi čovjek. Tko? Možda nikad ne ćemo saznati, ali u kasnijim fazama natjecanja, glavom i bradom nastupao je Martin Portlock.

 

 

 

Nakon priče o ovakvom nastupu, vrlo vjerojatno ste se prisjetili mnogih fantastičnih nastupa i u hrvatskom Supertalentu. Na nove tjedne doze šoka, nevjerice i oduševljena nećete morati dugo čekati, jer od ove jeseni moći ćemo svi skupa opet uživati u Supertalentu na Novoj TV.

 

 

Supertalent audicija supertalenta misteriozna vještica babaroga nečiste sile

Još vijesti