Djevojka na biciklu ljeti

Neka odjeća i njezini materijali te boje nisu baš pogodni za nošenje po ljeti. Tu u pitanju nisu nikakvi trendovi već činjenica da ti je u njima ekstremno vruće, a i sunčeve zrake ti dopru do kože te ju štete.

Biranje odjeće ljeti nekada zna biti prava noćna mora. Želiš izgledati dobro, a istovremeno biraš nešto u čemu ti neće biti ekstremno vruće pa da se ne kuhaš cijeli dan kada si vani. Zato je potrebno odabrati onu odjeću, specifične boje, tkanine i materijala u kojoj ćeš riješiti te probleme, kako navodi Huntsman. Više se nećeš kuhati cijeli dan, a i bit će ti lakše kod odabira modnih kombinacija ujutro.

Gusta tkanina
Najbitniji čimbenik za zaštitu od topline i sunca je gustoća tkanine. Čim je tkanina gušća, bit će ti bolje jer sunčeve zrake neće doprijeti do tvoje kože!

Tamne ili kričave boje
Iako crna boja privlači sunce, manje su šanse da ćeš izgorjeti ili oštetiti svoju kožu kada nosiš crnu majicu u odnosu na bijelu. Razlog tome je da tamnije boje apsorbiraju više UV zraka od svjetlijih, a ako se ipak odlučiš za svijetlije, onda neka to budu kričave. Što je boja kričavija, to je veća zaštita!

via GIPHY

 

Sintetika
Iako ih neki ne vole, sintetički materijali su pogodniji za visoke vrućine. Pamuk u ovom slučaju ne, jer on dodatno grije zbog tvojih vlakana, a sintetika ima i veću zaštitu.

Ljeto Ove praznike nema mjesta za dosadu: Donosimo ti 40 aktivnosti kojima možeš popuniti ljeto

Široku bez elastina
Široka odjeća ne samo da je ugodnija ljeti jer je prozračnija, već su i veće mogućnosti da te štiti od sunca zbog manjka elastina. Rastezljivost u odjeći znači da će UV zrake lakše doprijeti u tkaninu.

via GIPHY

 

Novija i nenošena odjeća
Iako svi imamo staru odjeću koji nosimo za 'doma', novija tkanina je pogodnija za zaštitu od sunca, ali i za toplinu općenito. Što je više novije i gušće tkanine koja nije rastegnuta, to bolje!

Druženje frendica Instagram opisi idealni za ljetne fotografije: 15 njih koji će poboljšati dojam svake objave

Bikini Model badića koji ovo ljeto na plažu nose cure koje žele izgledati zavodljivo

odjeća nošenje odjeće ljetna odjeća Odjeća za ljeto