Brían Nguyen

Brian Nguyen je pobijedila u nedjelju navečer na izboru za „Miss Greater Derry 2023“.

Tako je ovaj devetnaestogodišnjak postao prva transrodna osoba koja je preuzela krunu, u stogodišnjoj povijesti Miss Amerike.

Izbor za Miss Greater Derry je preliminarni događaj za izbor za Miss New Hampshirea, te u konačnici, izbor za Miss Amerike.

Inače, pobjednica natjecanja osim titule, osvaja i stipendiju. Program stipendiranja Miss Greater Derry, osnovan je 1986. godine i od tada daje stipendije djevojkama u dobi od 17 do 24 godine zbog njihovih ostvarenja: bilo zbog društvenog rada, nekog talenta ili izvanredih školskih dostignuća.

„Nema riječi koje mogu opisati osjećaj da imam priliku služiti svojoj zajednici i predstavljati je po prvi puta na Miss New Hampshirea“, stoji u Brianovoj objavi na Instagramu.

 

 

Nova Miss Greater Derry opisana je kao „plus size model i zagovornica marginaliziranih žena“. Studira poslovni menadžment, a nakon pobjede nije krila oduševljenje, najavivši nevjerojatnu godinu i vađenje asa iz rukava. 

Reakcije korisnika na društvenim mrežama bile su svakakve: od onih koji pobjedu nazivaju inspirativnom, do drugih koji ne dijele takav stav. 

 

Brian Nguyen Izbor za Miss Miss Amerike prva transrodna osoba

Još vijesti