Pisanice

Sudjelovanje u izradi pisanica ti se možda čini kao aktivnost za djecu, ali uvjeravamo te da nije. Sada kada si odraslija, možeš raditi neke skroz drugačije pisanice nego kad si bila mala. Imamo 5 tutoriala uz koje će se svi diviti tvojim pisanicama.

Zašto se ne bi zabavila i ubila vrijeme? Ionako na Uskrs nemaš vjerojatno ništa ekstra pametno za raditi. Neka ove godine farbanje pisanica bude dijelom i tvoj zadatak. Zabavit ćeš se! Ne moraš raditi neke jednostavne i obične pisanice, a ne ne. Neka tvoje ova godine budu wow. Pronašli smo nekoliko tutoriala koje nije teško za rekreirati, a koji će ti dati netipične pisanice. Ovakve drugi neće imati. Pogledaj unaprijed što ti sve treba za svaku od ovih DIY ideja i pripremi se ako te stvari već nemaš kod kuće. Odaberi jednu ili par ideja i okušaj se u njihovoj izradi. Unaprijed te upozoravamo da za izradu pisanica treba strpljenja jer ako ćeš juriti i žuriti, nešto ćeš zeznuti.

1.Šarene pisanice

 

@kelly.oester Our new FAVORITE way to dye eggs 🤩 It creates beautiful eggs, doesn't require any soaking or waiting, and is SO much fun!!! The boys couldn't stop giggling and Jack said "this is the BEST day of my LIFE" 😂 ✨Mix 1 tbsp baking soda, 1 tsp water at a time until desired consistency, and 2-3 drops of food coloring to make "paint". ✨The thicker the consistency the better. ✨Paint the eggs! ✨Slowly drizzle vinegar onto the eggs (we went a little crazy). We used medicine cups to pour, but a dropper or measuring cup would work great. ✨When the vinegar hits the baking soda a fizzy reaction occurs which creates a colorful marbled effect on the eggs! ✨Once the reaction stops, rinse eggs with water and then dry with a paper towel. ✨That's it!✨ Enjoy! #easteregg #diyEaster #easterinspo #toddleractivities ♬ Homestead - John Smith

 

Boje se pretapaju iz jedne u drugu i pisanice izgledaju tako…bajkovito! To je prava riječ koja ih opisuje. Super stvar s ovom metodom je da ne uključuje puno čekanja pa ćeš brzo imati obojana jaja. Kakve će ispasti ovisi o tome kakve ćeš boje ti odabrati. U kalup za muffine stavi u svaki žlicu sode bikarbone i dodaj jednu žličicu vode (ako ti nije kao u videu slobodno dodaj još malkac vode). Zatim dodaj dvije-tri kapi boje za hranu. U svakoj rupici neka bude jedna boja – to će ti biti paleta boja koje ćeš koristiti. Konzistencija smjese ti treba biti gušća. S tim bojama sada ofarbaj jaja, dodaj po više boja na svako. Obojana jaja stavi u čaše ili bilo kakve stalke i prelij ih s octom. Kada se prestane pjeniti, isperi jaje, obriši i to je to.

Uskršnje manikure Uskršnje manikure: 11 preslatkih dizajna koji se mogu nositi ovog Uskrsa

2.Sa salvetima

 

@jeannaloveschristmas All FAQ’s answered on my decoupage eggs! Supplies: Eggs are available at Target and Walmart. @HomeGoods has best decorative napkin selection. ModPodge - I used matte finish. Parchment paper work space, cookie dry rack (optional) small bowl and brush. Hit with a blow dryer to get them to dry faster - biggest tip is in the audio 🫶🏻 #easter #eastereggs #easteregg #diy #easterdecor ♬ Choking on Flowers - Fox Academy

 

Možeš raditi i pisanice koje ćeš ukrasiti ukrasnim salvetima. Logično, za ovo ti trebaju neki lijepi salveti s motivima koje želiš na svojim pisanicama. Ljepilo koje vidiš da žena koristi u videu je ljepilo za salvete kojeg bi trebalo biti za kupiti u dućanima sa stvarčicama za hobije. Vrlo je jednostavno za napraviti ovakva jaja. Samo se jaja premažu i stave komadići salveta po njima. Jaja za ovo ne smiju biti topla.

3.Mramorna jaja

 

@deliciousfooddddd Let’s Make Marble Eggs #asmr #shorts #short #easter #cooking #egg ♬ оригинальный звук - Delicious Food

 

Izgledaju kao da je na njima mozaik! Za napraviti ovakva jaja trebat će ti ljuske od luka u različitim bojama – žuti i crveni luk. Upute možeš vidjeti kroz video, a mi ćemo ti ih sada napisati i ovdje da ti bude lakše pratiti ako se odlučiš raditi ovakva jaja. U jednu zdjelu za početak moraš natrgati ili narezati ljuske od luka na manje komade.
1.Jaje treba namočiti u vodu pa ga dobro uvaljati u luk
2.Zatim se stavi u tanku gazu i na vrhu zaveže s koncem
3.Sljedeći je korak da u lonac s vodom staviš dvije žlice octa i boju za pisanice
4.Stavi jaja i neka kuhaju 8-10 minuta
5.Kada su gotova prebriši ih s uljem da se sjaje

4.Svjetlucava jaja

Možeš uz pomoć vina i šećera napraviti jaja sa šljokicama! Imamo video koji traje ispod dvije minute i u kojem ćeš vidjeti cijeli postupak. Ukratko, u litru vina treba dodati 200 grama kristal šećera i boju za jaja po izboru, sve se promiješa, stavi kuhati na jaku vatru i polako se dodaju jaja. Kada su sva jaja unutra, smanji se vatra na srednju jačinu i to se kuha nekih 30 minuta. Nakon 30 minuta, jaja se ostave u tekućini, poklope i ostave da odstoje preko noći. Kada ih odmah izvadiš, neće izgledati najbolje i neće to biti to, ali treba ih ostaviti da se ohlade i tada će biti u svom wow izdanju. Jako su kul, samo se treba sjetiti krenuti ih raditi dan ranije.

Cura i dečko Slatke stvari koje možeš raditi s dečkom za Uskrs: 5 aktivnosti koje su savršene za produženi vikend

5.Ukrašavanje temperama

Za kraj, nešto jednostavnije. Uzmi tempere, kistove i jaja. Crtaj po njima! Stavi dva sloja boje za podlogu da ti bude što ljepši krajnji rezultat. Možeš crtati po njima što god želiš. Cvijeće, zečiće, apstraktne crte…Pinterest je prepun ideja za izradu slatkih jaja i što sve možeš crtati po njima, a ovo je samo jedna od ideja.
 

Uskrs pisanice Uskršnja jaja kakve pisanice raditi ideje za pisanice inspiracija za pisanice fora pisanice diy pisanice

Još vijesti