Pisanice

Farbanje jaja je sastavni dio Uskrsa i jedan od najzabavnijih. Nadamo se da sudjeluješ u izradi pisanica, a ako i ne, ove se godine priključi sa sljedećom idejom. Jedna je mama pokazala tutorial kako napraviti baš divne pisanice.

Pisanice se mogu napraviti na tisuću načina, a svaka obitelj nekako ima svoje tehnike kojima se služi iz godine u godinu. Nekada treba ubaciti i neke nove ideje, zato ti za ovu godinu donosimo ideju jedne mame koja je pokazala kako napraviti lijepe šarene pastelne pisanice. Izgledaju kao da ih je obojao neki umjetnik! Ovo će ti biti i zabavno za raditi, a možeš uključiti i mlađu sestru ili brata u proces pa se usput i podružiti s njima. Ona ih je nazvala jaja iz vulkana zbog načina na koji se rade. Trebat će ti par sitnica iz kuhinje da bi dobila ovakve pisanice. Kao što je i ova mama pokazala u videu, najbolje je da kada radiš ove pisanice, uzmeš neku posudu u kojoj ćeš to raditi jer ćeš inače napraviti nered. A što ti sve treba za njih?

 

@jovan_se_igra Da li cete probati? #eastereggideas #uskrsnjajaja #uskrs2023 ♬ Tastegood - Official Sound Studio

 

Tekuće boje za kolače, soda bikarbona, alkoholni ocat – i to je to. Postupak prati točno onako kako je i ona pokazala u videu. Ne moraš jaja okretati kada na njih stavljaš boju niti kada ih prelijevaš octom. I nema nikakvog čekanja – kada sve napraviš, boja se uhvatila i moraš ih samo očistiti od ostataka sode bikarbone koja je ostala na njima. Ovo je tehnika koja je brza jer je sve gotovo za par minuta, a i odjednom možeš napraviti više pisanica i svaka će biti jedinstvena na svoj način. Toliko je jednostavno da nema šanse da pogriješiš i upropastiš jaja!

Uskrs pisanice ideje za pisanice kako napraviti pisanice novi način jednostavno pastelne pisanice s bojama za kolače diy inspiracija za pisanice

Još vijesti