Prijatelji/Riveredale

Kao što je napisao Tolstoj: „Sve sretne obitelji nalik su jedna na drugu, a svaka nesretna obitelj, nesretna je na svoj način“.

U kontekstu svijeta serija mogli bismo to protumačiti na način da savršene obitelji nije uzbudljivo gledati pa holivudska produkcija radije prikazuje disfunkcionalne obitelji. Kako drugačije objasniti to što su strašni roditelji, koji svoju djecu zlostavljaju, zanemaruju ili čak pokušavaju i ubiti, neobično česti na TV ekranima.

Neki likovi s naše liste nisu otvoreno loši, pogotovo ne detektirate koliko su toksični, ako ih gledate u komičnim serijama. No, svejedno su utjelovljenje svega onoga što roditelji ne bi trebali biti.

Pogledajmo tko se sve našao na našoj listi najtoksičnijih i najotrovnijih roditelja.

Cal Jacobs

„Euforija" je serija koja prikazuje široku lepezu problema s kojima se tinejdžeri mogu susresti, a među ostalim tu je i tema toksičnog roditeljstva. Sjetimo se Cala koji neprestano pokušava kontrolirati Natea. Ne samo da je najgori roditelj, već ga nazivaju najgorim i najodvratnijim likom u cijeloj seriji. Mrzi sebe zbog toksične muškosti koju mu je usadio otac, otvoreno prezire svog sina i jednostavno je užasan i nasilan. Ne zaboravimo kako je i utjecao na to što je Nate razvio totalno iskrivljene poglede na veze i muško-ženske odnose. 

Hiram i Hermione Lodge

Ovo dvoje roditelja upoznali smo u popularnoj seriji „Riverdale“. Hiram i Hermione spremni su učiniti sve kako bi se popeli na društvenoj ljestvici, a da pri tome uopće ne razmišljaju kako će njihovi postupci utjecati na kćer Veronicu. Ne zaboravimo kako je Hiram cijelo vrijeme pokušavao uništiti život dečka svoje kćeri. Hiram i Hermione su hladni, nikad nisu rekli Veronici da je vole, niti joj ikad odaju priznanje za njezina postignuća. 

 

 

Ted i Karen Wheeler

Ovaj dvojac iz serije „Stranger Things“ uopće nije svjestan svoje djece. Roditelji bi trebali znati gdje su im djeca, kako se osjećaju i kroz što prolaze. No, majka je u ovom slučaju najviše koncentrirana na sebe, dok otac uglavnom spava u svom naslonjaču ispred TV-a, dok djeca Nancy i Mike upadaju u svakakve nevolje. 

Najgori filmski roditelji Najgori primjeri roditelja u popularnim filmovima: Mama i tata kakve si nitko ne bi poželio

Svi roditelji iz „Slatkih malih lažljivica“

Ovi su pak roditelji totalno gluhi i slijepi na ono što se događa s njihovom djecom. Od otmica, prijetnji, ubojstava i svega ružnog što se događa s njihovom djecom - njima to nekako prolazi ispod radara. Kao da ničega nisu svjesni s čim im se djeca suočavaju. Očito je da su bili okupirani čuvanjem i sakrivanjem vlastitih tajni, no svejedno to nije isprika za roditeljsko zanemarivanje. 

Frank Gallagher

Jedan od najbesramnijih likova u „Besramnicima“. Lik Franka iz serije „Shameless“ teško se može nazivati ocem. Problematičan, vječito alkoholiziran, manipulativan i nemaran – sve je to Frank, čija su se djeca doslovce sama odgojila.

Bart Bass

Iako on nije jedini loš roditelj u seriji „Gossip Girl“, ali Bart Bass mogao bi preuzeti titulu najgoreg. On je egoističan čovjek s izopačenim vrijednostima, a sve to negativno usađuje kroz odgoj svom sinu Chucku. Nije ga briga za Chuckovu sreću ili psihičku dobrobit, već na njega vrši pritisak. U konačnici, lažirao je vlastitu smrt, umiješao sina u mnoge velike zločine, oteo njegovu djevojku i htio ga ubiti

 

@gossipgirlxxo suffered greatly because of his father 😒 #gossipgirl #chuckbass #bartbass #gossipgirledit #xoxo #fyp #foryou #trending #viral ♬ sonido original - Gossip Girl

 

Lily van der Woodsen

Serenina majka još je jedan od roditelja iz „Tračerice“, koja je zaslužila biti na našem popisu. Ona je hladna i sebična majka te se čini kao da joj je uvijek više stalo do vlastitog izgleda i reputacije, nego do sreće svoje djece. Ima nekoliko svijetlih trenutaka, ali uglavnom je primjer svega onoga kakve majke ne bi trebale biti.

Jack i Judy Geller

Monicini i Rossovi roditelji iz kultnih „Prijatelja“ također su primjer lošeg roditeljstva. Dok su prema Monici grozni, Rossa otvoreno favoriziraju. Ne zaboravimo kako je Judy ismijavala Monicu kad se kao tinejdžerica borila s debljinom. Čak kad je i smršavila, roditelji se nikad nisu libili „spustiti“ joj i podsjetiti je kako je nekad izgledala.

Cersei i Jaime Lannister

I više je nego bolesno što braća blizanci završe skupa, ali takve su bile planetarno popularne „Igre prijestolja“- šokantne. Cersei i Jaime cijeli život lažu te pokušavaju prikriti svoju incestuoznu vezu iz koje su se rodila i djeca. Dok je Jaime poprilično odsutan iz života svoje djece, Cersei ih pokušava kontrolirati i manipulirati, a to u većini slučajeva završi kobno po njih.

najgori mame i tate toksični roditelji toksični roditelji iz serija najgori primjeri roditeljstva disfunkcionalne obitelji

Još vijesti