Djevojka s toksičnim roditeljima

Jedna je tinejdžerica na svom TikTok profilu podijelila objavu u kojoj opisuje što je u njezinoj kući „normalno“ i kakva su pravila odgoja.

Djevojka pod korisničkim imenom @workchronicles123 otkrila je kako joj je kao djetetu to sve bilo normalno, ali je tek sad – kroz druženje i razgovore s prijateljima, shvatila koliko su ponašanja njezinih roditelja izrazito toksična.

 

@workchronicles123 If you want more toxic upringing rules lmk! #toxicparenting #toxicparent #toxicprentcheck #toxicfamily ♬ original sound - Work chronicles

 

Tinejdžerica se požalila kako su je roditelji do drugog razreda srednje škole tjerali da šeta po kvartu dvadesetak minuta, a čak su joj mjerili i vrijeme kako bi bili sigurni da je stvarno u dugoj šetnji.

Druga stvar koja joj smeta je aplikacija Life 360, a koju njezini roditelji stalno provjeravaju.

„Provjeravaju brzinu kojom se krećem dok vozim i slično, kako bi bili sigurni da sam dobro. Ali zapravo, samo žele provjeriti vozim li prebrzo. I svaki put kad vozim prebrzo, mama će me nazvati i reći mi da usporim“, otkrila je djevojka koja prilikom odlaska na spavanje ne smije ponijeti mobitel sa sobom u sobu, već ga mora ostaviti prije nego što ode u krevet.

Također, kad god se želi družiti s prijateljima, ova mlada dama tvrdi da njezini roditelji traže potvrdu od roditelja njezinih prijatelja, kako bi bili sigurni gdje je i što radi.

„Mislim da to pokazuje nedostatak povjerenja“, požalila se ona, dodavši kako nikad ne smije dobiti ocjenu nižu od C (što bi u našem školskom sustavu bila 3).

No, ova TikTok objava nije naišla na pretjerano mnogo odobravanja. Mnogi ljudi, posebice roditelji, pisali su joj da je u pitanju normalno roditeljstvo koje uključuje nadzor i disciplinu. Komentirali su kako nema ničeg spornog da se roditelji brinu o njoj: gdje je, s kim se druži i poštuje li prometna pravila na cesti. Video je pregledan preko 46 tisuća puta s gotovo 400 komentara, u samo par dana.

 

@workchronicles123

I realize that the last video caused some issues so here are some more things that were ✨different✨ in my house

♬ original sound - Work chronicles

 

No, mlada djevojka nije bila zadovoljna negativnim reakcijama te je snimila još jedan video kako bi dodatno potkrijepila svoju tvrdnju da su joj roditelji izrazito toksični.

„Moj tata odlučuje gdje ću se ići šišati, kakva će biti duljina kose i stil“, rekla je tinejdžerica. 

Drugi razlog zbog kojih svoje roditelje smatra toksičnima je to što prije izlaska iz kuće oni uvijek sve moraju odobriti. Ako im se ne sviđa, jednostavno će se morati ići presvući. 

„Nije mi dopušteno da se tetoviram ikad“, rekla je ona kazavši kako bi vrlo vjerojatno bila izbačena iz oporuke, a ne želi ni pomisliti što bi se dogodilo kad bi obojala svoju kosu. 

Nakon ovog videa, komentatori ispod objave bili su puno blaži, a neki su joj se čak i ispričali zbog svojih komentara u prethodnom videu. 

Smatraš li da su ovi roditelji toksični?

Ukupno glasova:

 

toksični roditelji tinejdžerica otkrila da ima toksične roditelje tinejdžerica se požalila na tiktoku na roditelje

Još vijesti