Queen Charlotte: A Bridgerton Story - 2

Priča je rađena po istinitim događajima, ali je za Netflixovu seriju ipak malo dorađena i dodane su neke stvari koje se nisu stvarno dogodile. Pravilno bi bilo reći da je serija inspirirana stvarnošću.

Ako si već pogledala seriju „Queen Charlotte: A Bridgerton Story“, onda si se i ti sigurno zaljubila u ljubavnu priču između glavnih likova. Gledatelji su oduševljeni serijom i pričom, a mnogi ne znaju da likovi nisu u potpunosti izmišljeni. Kraljica i kralj su stvarno postojali i povijesne su ličnosti. Već na samom početku serije možeš vidjeti obavijest da radnja neće vjerno prikazivati povijesna događanja i to ti nagoviješta da su se inspirirali stvarnošću.

Bridgerton haljina Stradivarius ima novu Bridgerton kolekciju: Top 11 komad koji su tako bajkoviti i romantični

Kao i svaki put, neke stvari su istina i stvarno su se dogodile, a druge su redatelji dodali kako bi obogatili priču i učinili ju zanimljivijim gledateljima. Ovo nije povijesna serija pa nikoga ne smeta dodavanje izmišljenih detalja. Ukoliko nisi gledala seriju, upozoravamo te da sada slijede neki spojleri.

Dijelovi priče koji su se stvarno i dogodili kraljici Charlotte i kralju Georgu III, koji su istiniti, su sljedeći.

1.Prvi su se put upoznali u vrtu
Kao i u seriji, par se upoznao u kraljevskom vrtu, no u stvarno buduća kraljica nije pokušavala pobjeći preko zida.

2.Nekoliko sati nakon upoznavanja su se vjenčali
Odmah kada su se upoznali, slijedilo je vjenčanje i nije bilo nikakvog dodatnog upoznavanja i druženja prije. Unutar 6 sati od susreta u vrtu su već bili vjenčani.

Queen Charlotte: A Bridgerton Story - 1

3.Imali su puuuuno djece
Kada se radnja u seriji prebaci u budućnost, imamo prilike vidjeti i svu njihovu djecu, kojih ima stvarno puno. I to je povijesno točno! George i Charlotte su imali čak 15 djece!

4.Vjeruje se da je bila tamnije puti
Kao i u seriji, vjeruje se da je kraljica Charlotte bila tamnije puti. Iako oko toga postoje i polemike jer neki tvrde da je bila tamnije puti, a drugi da nije – vjeruje se ipak da bi ovi prvi mogli biti u pravu. Ništa još nije povijesno potvrđeno i pitanje je hoće li ikada i biti.

Queen Charlotte: A Bridgerton Story

5.Kralj je stvarno bio lud
Da, kralj je stvarno imao problema s mentalnim zdravljem i bio je lud, ali ne toliko intenzivno koliko je bilo u seriji, no o tome nešto kasnije.

Slika nije pronađena Serija 'Bridgerton' prepuna je grešaka – nema tko nije primijetio ovih 8 u prve dvije sezone

Stvari koje smo vidjeli u seriji, a koje se stvarno nisu dogodile su:

1.George je imao pravo glasa u izboru svoje buduće supruge
U seriji nije imao pravo glasa i buduću mu je suprugu izabrala majka, ali zapravo je imao pravo glasa i on je sam sudjelovao u izboru.

Queen Charlotte: A Bridgerton Story - 3

2.George joj je pokloni njenog prvog pomeranca
U seriji smo vidjeli i da je George poklonio kraljici Charlotte njenog prvog pomeranca, kojeg ona baš i nije odmah zavoljela. U realnosti, po povijesnim zapisima, Charlotte je već i prije udaje bila vlasnica čak nekoliko ovakvih psića.

Queen Charlotte: A Bridgerton Story - 4

3.Nije imao „napade“ prije vjenčanja
U seriji je kralj George imao napade ludila i prije vjenčanja i tijekom medenog mjeseca i bili su prilično jaki. U stvarnosti su oni počeli tek godinama nakon vjenčanja, ali nije to ni bilo toliko strašno sve dok nije navršio 50 godina. Tada je tek počeo imati ozbiljnijih problema s mentalnim zdravljem.

Queen Charlotte: A Bridgerton Story serija po istinitoj priči što je istinito što se stvarno dogodilo što je izmišljeno Netflix

Još vijesti