Napokon dolazi to omiljeno doba godine - Božić

Počinje Advent i napokon možemo glasno slušati božićne pjesme, bez da nas drugi ljudi čudno gledaju.

Uz božićne klasike i hitove, čije riječi i tekstove znamo sve na pamet, predlažemo vam da na playlistu ubacite i neke nove blagdanske skladbe koje su nastale ove godine.

Možda će i neke od ovih postati božićni evergreen klasici. Poslušaj ih i prepusti se u potpunosti blagdanskome duhu.

1. Chord Overstreet – Everybody Loves Christmas

Mladi glumac dolazi iz glazbene obitelji. Njegov tata pisao je tekstove za pjesme pa se i Chord okušao u stvaranju božićne skladbe koju ste zasigurno čuli ako ste pogledali film „Falling for Christmas“, u kojem glumi s Lindsay Lohan. Pisanje božićne pjesme je u jednom intervjuu za Netflix opisao kao najkul iskustvo u svojem životu, u kojem je spojio svoj neotkriveni muzički talent sa glumačkim.

 

2. Lauren Spencer Smith – „Single On The 25th“

Ovo nije uobičajena pjesma o romantičnim pričama i bajkama koje se ostvaruju u božićno vrijeme. Ne, ovo je pun pogodak za one koji pate od usamljenosti tijekom blagdanske sezone. „Ovo je pjesma za sve koji su slobodni i tužni za blagdane“, rekla je Lauren u svojoj objavi na Instagramu. Pjesmu možeš poslušati OVDJE

 

 

 

3. Linda Lindas – Groovy Xmas

Za sve obožavatelje punka, ova bi skladba mogla biti pun pogodak. Prilikom stvaranja njihove prve blagdanske pjesme, veselu ekipu iz benda inspirirale su božićni stihovi i note omiljenih punk pjevača i bendova poput Alice Bag, Red Krossa i Shonen Knife. Kako su i sami rekli, ima toliko cool božićnih pjesama na koje vole plesati da su i oni htjeli napraviti nešto u tom điru.

4. Maisie Peters – Together This Christmas

Pjevačica i skladateljica napravila je ovu pjesmu za romantičnu komediju „Your Christmas or Mine“. Ovo je jedna od onih blagdanskih stihova i nota koje lako ulaze u uho.

 

5. Alicia Keys - Santa Baby

Pjevačica je objavila svoj prvi božićni album naziva „Santa Baby“, a u njemu su obrade božićnih klasika poput „Happy Xmas (War is Over)“, ali i četiri potpuno nove pjesme.


 

 

 

Božić 2022 nove božićne pjesme božićne skladbe

Još vijesti