Saw i The Exorcist

Filmovi te mogu inspirirati za svašta – mogu ti dati ideju za romantičnu gestu, pomoći pronaći stil, inspirirati te da napraviš nešto veliko u svom životu…ili kako se čini, mogu inspirirati ljude i za nešto puno gore.

Sigurno nisi znala da su krimići, trileri i horori dali ideju nekim kriminalcima za počinjenje zločina u stvarnom životu. Zvuči strašno i jezivo! I stvarno se dogodilo. Ovakvi filmovi obično budu jako napeti i drže nas na rubu stolca do kraja jer nas zanima hoće li glavni lik uspjeti spasiti glavu i preživjeti. Kriminalci iz stvarnog svijeta odlučili su ih rekreirati. Možda je i neki tvoj omiljeni strašni film nekome bio inspiracija. Upozoravamo te da su ove priče strašne i zvuče kao horori u stvarnom životu.

The Vow Romantični filmovi čija je radnja nastala po parovima iz stvarnog života – 7 priča koje su se i zapravo dogodile

1.Saw

Bilo je puno slučajeva u kojima je ljudima palo na pamet da se idu zezati s drugima nakon što su pogledali „Saw“ filmove. Neki su uspjeli na vrijeme biti zaustavljeni – primjerice dva tinejdžera iz Salt Lake Cityja koji su napravili cijelu shemu kako će mučiti tri žrtve, ali na svu sreću mama od jedne žrtve je to na vrijeme otkrila i prijavila policiji. Britanac Matthew Tinling je završio u zatvoru jer je 17 puta ubo čovjeka koji mu nije htio dati PIN svoje kartice – a ideju za to je dobio iz filma „Saw 6“.

2.American Psycho

Film o psihopatu ubojici je dao ideju čak nekolicini zločinaca. Film je nastao po knjizi, a napisao ju je Bret Easton Ellis. Jedan od uhvaćenih ubojice u stvarnom životu, kanadski serijski ubojica Paul Bernardo, imao je navodno kopiju Ellisove knjige na noćnom ormarići i zvao ju svojom Biblijom. U 2004. godini je srednjoškolac Michael Hernandez ubio prijatelja iz razreda i rekao da mu je glavni lik ove knjige bio velika inspiracija. Ovo su samo dva primjera, a ima ih još nekoliko.

3.Scream

U 2001. godini je 24-godišnjak po imenu Thierry Jaradin pokušao osvojiti 15-godišnjakinju, ali ona ga je odbila. Kada je bio odbijen, Thierry se obukao u kostim iz filma „Scream“, uzeo dva velika kuhinjska noža i otišao izbosti djevojku 30 puta.

4.The Dark Knight

Dogodilo se i previše zločina koji su se inspirirali Jockerom, točnije, odjenuli se u njega i krenuli raditi grozne stvari. Jedna od najpoznatijih takvih priča dolazi iz srednje škole u američkoj saveznoj državi Indiana. Jedna se učenica našminkala kao Jocker, čak si je i stavila da ima na licu ožiljke kao i on i krenula napasti svoju profesoricu iz španjolskog. Na svu sreću, pomoć je brzo došla i profesorica je preživjela ovaj napad.

Romantični filmovi Romantični filmovi koje jedva čekamo: 8 slatkih girly filmova koji izlaze u 2024. godini

5.Child's Play

Sigurno ti je dobro poznata creepy lutkica Chucky iz ovog filma. Sada će ti biti još malo više creepy kada saznaš da je Chucky bio inspiracija u čak nekoliko slučajeva koji su završili tragično. Jedan od najpoznatijih se dogodio u Velikoj Britaniji 1992. godine. Šesnaestogodišnja djevojčica je mučena i ubijena od strane svojih vršnjaka koji su cijelo vrijeme izvikivali „Chucky se dolazi igrati“ dok su ju ubijali.

6.A Nightmare on Elm Street

Jedan je čovjek htio znati kako bi to bilo biti Freddy Krueger u stvarnom životu. Ukrao je iz dućana dugačke oštrice te otišao izbosti čak nekoliko ljudi. Prije toga je rekreirao i scene iz „Petka 13.“ te je glumio da je Jason.

7.The Exorcist

Ovo je najstrašnija i najgora priča od svih. U 1980. godini jedna je žena nakon gledanja filma „The Exorcist“ uvjerila samu sebe da je njena kći opsjednuta demonom i izrezala joj je i izvadila srce iz tijela.

Više ove filmove nećemo moći gledati na isti način kao do sada. Od svih stvari na koje ljude mogu inspirirati filmovi, ovo je daleko najgora.

Filmovi horor filmovi inspirirali kriminalce zločinci u stvarnom životu ideje iz filmova

Još vijesti