Galerija Film Veronica - 6 Film Veronica - 1 Film Veronica - 2 +4 Film Veronica - 3

Hoće li ti neki horor biti strašan ili ne ovisi najprije o tome kakve su stvari tebi strašne. Nekome su strašni duhovi i paranormalne aktivnosti, a nekome su strašni serijski ubojice. Ovo je jedan film koji je već godinama na dobrom glasu.

Ljeto je savršeno vrijeme za gledanje filmova jer imamo toliko slobodnog vremena! Ovo je jedan film koji ako planiraš gledati sama, možda najbolje da ga gledaš ujutro ili popodne dok je vani još dan. Radi se o horor filmu koji nije novi, ali svako toliko hvata pažnju ljudi. Često je na listama najstrašnijih horora ikada – i to s razlogom. Posebno je strašan kada uzmeš u obzir činjenicu da je inspiriran stvarnim događajem. To je nešto što svaki horor automatski čini još malo više jezivim. Ovo je španjolski film o tinejdžerici koja je s prijateljima odlučila da uz pomoć Ouiji ploče pokuša pričati s duhovima. Stvari izmaknu kontroli kada slučajno prizovu zle sile.

Koja ja poveznica sa stvarnim događanjima? U stvarnom svijetu Veronica je Estefania Gutierrez Lazaro, 18-godišnjakinja iz Španjolske koja je umrla neobjašnjivom smrću nakon što se igrala s Ouiji pločom. Ona i prijateljice su pokušale prizvati mrtvog dečka jedne od njih. U slučaj se uključila i policija, a ovo je prvi put u povijest te zemlje da su nadležne službe u svom izvješću o slučaju napisale kako je povezan s paranormalnim aktivnostima. Slučaj je uhvatio zanimanje javnosti širom svijeta pa je postao na kraju i priča po kojoj je nastao ovaj film.

 

 

Do dan danas, smrt Estefanije nije objašnjena. Španjolski su mediji pisali i kako su prijateljice s kojima je Estefania tada bila ispričale kako je nakon toga ona počela dobivati vizije, imati grčeve i napadaje. Čak je bila i u bolnicama, ali nitko od liječnika nije mogao objasniti što se događa. Sada kada znaš dio priče, koja je sama po sebi jeziva, vrijeme je da uključiš ovaj film i dobro se isprepadaš!

Pledge This! Filmovi koji su dno dna: 10 najgorih filmova koje ni slučajno nemoj krenuti gledati

Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile Horori koji su nastali po istinitim događajima: Nakon ovih 12 nećeš moći spavati bez svjetla

The Cabin in the Woods Filmovi koji nisu za one sa slabim srcem: 10 psiholoških horora koji će te dobro uplašiti

Ljetni filmovi Filmovi koji će te ubaciti u ljetno raspoloženje: 15 filmova koje gledamo prije početka ljeta

Horor film preporuka horora po istinitoj priči veronica španjolski horor najstrašniji horor Estefania Gutierrez Lazaro preporuka filma

Još vijesti