Pocahontas

Posljednjih nekoliko godina Disney od crtanih filmova pravi filmske remakeove. Tako su tu primjerice i više nego divna Pepeljuga, zatim Kralj lavova pa sve do Male sirene ove godine.

Neki su filmovi bili pun pogodak, a neki su se susretali s više kritika, no ipak su diljem svijeta uspjeli privući milijune ljudi u kina. Tko ne bi htio pogledati svoj omiljeni crtić iz djetinjstva u filmskom izdanju?

No, ima još Disney crtića uglavnom iz devedesetih koji kao da su poput zaboravljenih dragulja, a mogli bi biti fantastičan materijal za filmski remake.

Pocahontas

Crtić iz 1995. uz kojeg su odrastale mnoge generacije, prati lijepu Indijanku Pocahontas kojoj je otac namijenio najboljeg ratnika iz plemena za budućeg supruga. No, ona se zaljubljuje u engleskog kapetana Johna Smitha. Sam je crtić utemeljen na istinitim događajima, a mi bismo voljeli gledati filmski remake Pocahontas zbog snage i razboritost glavne junakinje te priče o zabranjenoj ljubavi.

Hercules

Još jedan klasik iz Disneyeve animacije iz 1997. godine. Priča je to o Herkulu, sinu boga Zeusa, kroz koju ste se možda prvi puta u životu susreli s temom grčke mitologije. U crtiću je predstavljena tisućljetna borba između dobra i zla, uz nezaobilaznu ljubavnu priču fatalne Megare i glavnog lika.

Anastasia

Evo još jedne animirane uspješnice iz 1997. godine. Pretpostavljamo da ste u djetinjstvu pogledali crtić o izgubljenoj princezi Anastasiji, jedinoj članici carske ruske obitelji koja je uspjela izbjeći okrutnu sudbinu i preživjeti, ali pod cijenu gubitka pamćenja. Iako je tijekom deseteljeća snimano mnogo filmova o ruskoj carskoj obitelji i Anastaziji, mi bismo htjeli film koji se temelji na Disneyevoj animiranoj bajci sa sretnim završetkom.

 

 

Frozen

Iako nova, Frozen je jedna od najvećih Disneyevih uspješnica u posljednjih 10 godina. Gledatelji diljem svijeta (većinom oni mlađi) čekaju treći nastavak ove animirane uspješnice pa je ovo nešto što nećemo gledati tako uskoro. No priznajte da bi u nekoj narednoj budućnosti bilo fora gledati filmski remake zaleđenog kraljevstva.

 

 

Disneyevi crtići disney filmovi disney remake filmske adaptacije disney filmova

Još vijesti