Nemo

„Potraga za Nemom“ je jedan od onih crtića koji si ili gledala ili barem čula za njega i znaš otprilike o čemu se radi. Vole ga sve generacije, a možda je obilježio i tvoje djetinjstvo.

Nema samo Disney klasik crtiće koji su obilježili mnoga djetinjstva, ovaj Pixarov klasik ti je sigurno dobro poznat. „Potraga za Nemom“ je apsolutni klasik i ne bi se čudili da si ga do sada već pogledala i nekoliko puta! Ipak, ako je ikako moguće da nisi nikada pogledala ovaj crtić, da te kratko uputimo. Kako i sam naziv govori, likovi su u potrazi za Nemom.

Mala sirena Zanimljivosti „iza scene“ sa snimanja filma „Mala sirena“: 9 stvari koje kao gledatelji ne vidimo

Tata od Nema, Merlin, izgubi svog sina i kreće u potragu za njim uz pomoć ribice Dory. Pratimo njihovu potragu i sve avanture koje im se događaju putem. Na internetu postoji teorija o ovom crtiću koja bi te mogla rastužiti. A to je da Nemo zapravo ne postoji.

Na početku filma, ako se sjećaš, vidimo da barakuda ubije cijelu obitelj, a kada se Merlin probudi, on zamišlja da je jedno jaje ipak ostalo i da svom sinu ime Nemo. Nemo na latinskom znači „nitko“. To je jedan od dokaza da Nemo ne postoji i da je samo plod mašte Merlina. Po tome, cijeli je film zapravo o tome kako Merlin prolazi pet faza žalovanja jer je upravo izgubio cijelu svoju obitelj. Iako u filmu vidimo kako Nemo zapravo ima prijatelje i komunicira s drugima, što po nekima opovrgava ovu teoriju – no i za to postoji odgovor: sve je to dio Merlinove mašte. Tužna teorija, ali moramo priznati da ima smisla.

Disney princeze Ljudi prozivaju Disney: Primijetili su razliku između princeza i zlikovaca koja po njima nije fer

pixa nemo potraga za nemom teorija fanovi mračna teorija o čemu je potraga za nemom

Još vijesti