Mean Girls

Kada nam netko predloži da pogledamo „Mean Girls“, rado ćemo ponoviti gradivo još jednom, iako smo ga gledali već više od nekoliko puta. Ovo je film koji je obilježio 2000. godine i koji vole sve generacije.

Nemoguće je ne voljeti „Mean Girls“! Film je zabavan, girly i iznenadila bi se – ali pun korisnih životnih lekcija. Ukoliko postoji netko tko ga još nije pogledao, propuštaš i nadoknadi to što prije jer nećeš požaliti. Dok se obično fokusiramo na zabavu kada ga gledamo, sad smo se fokusirali na lekcije koje svi možemo naučiti iz njega. Sigurno ga nisi nikada gledala u tom svjetlu, ali sada ćeš vidjeti da film nije samo zabavan, već i edukativan. Svi vjerojatno znaju o čemu se u filmu radi pa ti nećemo prepričavati sadržaj. Sada ćemo ti izdvojiti 9 životnih lekcija koje smo mogli naučiti od Cady i The Plastics ekipe predvođene Reginom George.

1.Nemoj se nikad mijenjati samo zato da bi se uklopila
Ako netko traži od tebe da se promijeniš, onda toj osobi nije niti stalo do tebe. Ne isplati se mijenjati kako bi se uklopila jer tako samo gubiš jedan dio sebe. Ti si ti i ako te netko ne prihvaća takvu kakva jesi, onda te ni ne zaslužuje – bilo da se radi o dečku ili prijateljici.

2.Ne troši vrijeme na smišljanje načina kako nekome uništiti život
To je takav gubitak vremena! Bolje je fokusirati se na sebe i na načine kako možeš napraviti nešto dobro za sebe, a ne kako da nekoga uništiš ili spustiš. Ako nekoga baš i ne voliš, tu ćeš osobu više „povrijediti“ kada vidi koliko si uspješna nego ako joj pokušavaš zagorčati život.

3.Fokusiraj se na sebe
Zaboravi na druge i na prvo mjesto počni stavljati sebe!

4.Kada se osramotiš, nije kraj svijeta
Svi se nekada osramotimo, to je neizbježno. Kada ti se to i dogodi, imaj na umu da nije kraj svijeta i da će sve biti dobro. To nije trenutak koji će te označiti zauvijek. Bitno je i kako ćeš ti tada reagirati. Hoćeš li pobjeći ili se našaliti na svoj račun i vladati situacijom?

Frozen i Tangled Disney crtići s najboljim porukama: U ovih smo 8 crtića mogli naučiti vrijedne lekcije

5.Kada se dugo praviš da si nekakva, takva stvarno i postaneš
Cady se najprije pravila da je dio Plastika, ali uskoro je stvarno i postala kao one – bezosjećajna, zla i umišljena. Ti ovaj savjet možeš iskoristiti na malo drugačiji način. Primjerice, ako se praviš da si samopouzdana, s vremenom ćeš to i postati, samu ćeš sebe uvjeriti u to.

6.Ako je netko na glasu kao zla osoba, nemoj vjerovati njegovim slatkim riječima i prijateljstvu – zabit će ti nož u leđa
Nemoj slijepo vjerovati glasinama, ali ako svi o jednoj osobi govore istu stvar, onda su vjerojatno u pravu. Kada je netko na glasu kao loša osoba, nemoj vjerovati slatkorječivom ponašanju koje ima prema tebi. Glumi i na kraju ćeš dobiti nož u leđa.

7.Kakva ćeš biti osoba – biraš sama, ne rađaš se takva
Kakav će netko biti kao osoba je na njemu da odluči. Vidjela si na primjeru Cady da netko može postati zlica kada to odluči – iako je do tada bila dobra osoba. Nemoj vjerovati kada ti netko kaže „ali ja sam takva rođen/a“ jer to nije istina. Uvijek odaberi biti dobra!

Monica iz Prijatelja Životne lekcije koje nas je naučila Monica iz „Prijatelja“: Ovih 9 stvari bi svi trebali pokupiti od nje

8.Cool mame nisu zapravo cool
Mama ti ne bi trebala biti najbolja prijateljica, ona ti treba biti mama. Cool mame zapravo nisu cool. Reginina mama je mislila da je ultra cool, a zbog toga što je u procesu zaboravila biti mama Regini, kći joj je postala grozna osoba.

9.Pravi dečko će te voljeti takvu kakva jesi
Nikad se nemoj zbog dečka mijenjati. Pravom ćeš se sviđati točno takva kakva jesi. Onaj kojem se pak ne sviđaš prava ti, taj te niti ne zaslužuje.

Mean Girls lekcije iz filma naučiti iz mean girls od regine filmske lekcije životne lekcije

Još vijesti