Film o Maloj sireni i usporedba s kraljevskom obitelji

Iako „Mala sirena“ stiže u kina 25. svibnja, na internetu su pušteni različiti teaseri i traileri preko kojih smo dobili uvid u scene iz filma.

No jedan recenzent filma, koji je dobio tu priliku da pogleda prije svih projekciju Disneyevog remekea, podijelio je sa američkim magazinom Page Six svoja neobična zapažanja.

Navodno se kroz film povlači niz suptilnih, ali uvjerljivih usporedbi između Meghan Markle i princa Harryja s jedne strane i dva glavna lika: Ariel (koja je crnkinja) i princa Erica (koji je bijelac).

No u jednoj je pak sceni filmski kritičar stvarno povukao usporedbu s „aferom Megxita“ i napetih odnosa u engleskoj kraljevskoj obitelji, posebice između Kate i Meghan.

 

 

„Ariel je žrtvovala svoj glas kako bi izašla na površinu i upoznala princa Erica. Ona ne može govoriti pa on pokušava pogoditi njezino ime. Njegova prva pretpostavka je Diana. Njegova druga pretpostavka je Catherine, a nakon toga Ariel ima zgroženu reakciju“, rekao je za Page Six nepoznati izvor koji smatra da se Disney ovime svrstao na stranu Meghan Markle.

Naime, sama Meghan je u intervjuu kod Oprah povukla usporedbu između sebe i Ariel, rekavši da se zaljubila u princa i zbog toga izgubila glas.

„Disney bi bio neiskren, kada bi implicirao da su izbori imena slučajni“, rekao je neimenovani filmski recenzent dodavši kako je Diana ime Harryjeve majke, a Catherina ime njegove šogorice i kako je tu sve kristalno jasno.

 

 

film o maloj sireni radnja filma male sirene filmski recenzent o maloj sireni kate i meghan u maloj sireni disneyev izbor imena u maloj sireni

Još vijesti