Ljepotica i Zvijer, Aladin

Dok smo još kao djevojčice gledale Disneyeve bajke, zamišljale smo kako ćemo i mi jednog dana naći takvog princa na bijelom konju, poput onog kakav je došao Snjeguljici ili Trnoružici.

Najčešće su oni šarmantni, lijepi, dobri, divni, krasni, hrabri i bogati, ali svejedno vjerujemo da danas ne biste prihvatile njihovo udvaranje ili poziv na dejt

Zbog nekih elemenata u bajkama se čovjek baš zapita jesu li ovi prinčevi slučajevi za promatranje.

Pripremite se, jer bi vam sljedeće teze mogle uništiti pogled na omiljene Dinseyeve prinčeve iz djetinjstva

1. Aladin je patološki lažljivac

Sjećate se Aladina i Jasmine i koliko se Aladin pretvara da je netko tko nije, samo kako bi je osvojio. Ok, razumijemo da se morao praviti bogatašem, jer u protivnom Jasminin otac ne bi dopustio ženidbu, ali zar je baš toliko morao lagati samoj Jasmini? Je li pretpostavio da bogata cura može voljeti samo bogatog dečka, je li imao predodžbu da će ga ostaviti samo zato ako sazna da nije rođen sa „zlatnom žlicom“? Stvarno, da ste na mjestu Jasmine, bi li voljeli da vam vaš dečko laže toliko o sebi i svojoj prošlosti i da o vama ima predrasude jer dolazite iz više društvene klase? Mislimo da ne bi, stoga, proglašavamo Aladina patološkim lažljivcem i ne baš sjajnim materijalnom za vezu ili brak.

2. Prinčevi iz Snjeguljice i Trnoružice ljube mrtve djevojke

Kad je Snjeguljica ležala mrtva u staklenom lijesu, došao je princ koji nije mogao odoljeti da je poljubi. Kad je Trnoružica snivala svoj stoljetni san, opet je stigao princ koji nije mogao odoljeti da poljubi usnulu ljepoticu, koja je isto mogla biti mrtva. Malo je čudno da prinčevi toliko imaju potrebu poljubiti nekoga tko je očigledno mrtav. Čak i ako uzmemo pretpostavku da su princeze spavale i da su oni to naslutili, pa nije baš džentlmenski ljubiti nekoga dok je u nesvijesti i to bez pitanja.

3. Pepeljugin princ nije svoju odabranicu prepoznao nesređenu

Šarmantni princ iz Pepeljuge digao je na noge cijelo kraljevstvo kako bi pronašao onu koja je izgubila staklenu cipelicu. Nakon duge potrage, na oči mu napokon dolazi Pepeljuga, koju on naravno ne prepoznaje do onog trenutka u kojem ona isprobava cipelicu koja joj toliko savršeno pristaje. Princ nije prepoznao Pepeljugu bez one divne balske haljine i frizure. Ne znamo je li Pepeljuga imala tako puno makeup-a da ju princ bez toga jednostavno nije prisličio djevojci u koju se neku večer smrtno zaljubio, ali malo je to čudno u cijeloj priči. Ispada da vas princ na bijelom konju ne može prepoznati ako niste tip-top sređene.

4. Zvijer ima problema s kontrolom bijesa

Od djetinjstva nas uče da ljude ne moramo voljeti zbog njihove vanjštine, nego zbog onoga kakvi su u srcu. Ok, Ljepotica se sigurno nije zaljubila u Zvijer zbog izgleda, ali realno, što je to u njegovom karakteru u što se ona mogla zaljubiti? Začarani princ ima svoje ispade bijesa, zbog kojih se Ljepotica skriva po dvorcu i plače. Ne zaboravimo, k svemu tome, da je Zvijer u svojem dvorcu još drži i zarobljenu, kao kakvog taoca. Dođe nam da se zapitamo je li Ljepotica stvarno zaljubljena ili pati od tzv. „Stockholmskog sindroma“ ili stvaranja emocionalne veze sa svojim otmičarom?

Disneyevi prinčevi čudaci Dinseyevi prinčevi kao loši dečki Aladin i Jasmin ljepotica i zvijer pepeljuga trnoružica čudne stvari u bajkama

Još vijesti