Camila Cabello i Bella Hadid

Tinejdžerske su godine teške. Osjećaš veliki pritisak zbog uspjeha u školi, razmišljaš o državnoj maturi, hoćeš li uspjeti upisati fakultet koji želiš, muči te možda što nisi najbolje prihvaćena u društvu od svojih vršnjaka i na tebe se 'nakalemilo' još 100 drugih problema.

Zbog svega toga se u posljednje vrijeme sve više osjećaš zgrčeno i tjeskobno, imaš osjećaj kao da ne možeš disati i često plačeš. Pretražuješ po internetu i postavljaš si dijagnozu anksioznosti. Možda ti je neugodno progovoriti nekome o svemu tome ili potražiti stručnu pomoć. No zapamti, nisi jedina i nemoj se sramiti. Svi u životu prije ili kasnije dožive neke stresne i napete situacije. Da je anksioznost nešto što nažalost pogađa sve više ljudi i da na nju nisu imuni bogati, slavni i popularni, dokaz su ove zvijezde koje su progovorile javno o svojim borbama.

1.Kendall Jenner

 

 

Supermodel i članica planetarno popularne reality obitelji Kardashian tijekom gostovanja u u showu 'Good morning America', objasnila je kako je izgledalo njezino najgore iskustvo s anksioznošću. Doživjela je napadaj panike, odjednom više nije mogla disati te je otrčala do mame po pomoć. Svoju je popularnost iskoristila te krenula objavljivati videa o svojim borbama s anksioznošću koja traje već godinama. Ovim je potezom možda potaknula one koji se nose s istim problemima, da potraže stručnu pomoć.

2.Camila Cabello

 

 

Kubansko američka pjevačica također je govorila o svojem mentalnom zdravlju, priznajući da se bori s anksioznošću i opsesivno-kompulzivnim poremećajem. Anksioznost ju je toliko razdirala da je cijelo vrijeme imala osjećaj kao da njezin um igra opaku igru protiv nje. No, spas je pronašla u meditaciji, vježbama disanja te uvođenjem kognitivno-bihevioralne terapije.

Bella Hadid i Zendaya Tko je najljepši na svijetu? Plastični kirurg kaže da ovih 10 slavnih cura imaju najljepša lica

3.Zendaya

 

 

Jedna od najomiljenijih svjetskih glumica priznala je da se bori s niskim samopouzdanjem i stidljivošću. Nakon premijere serije 'Euforija', Zendaya je u jednom intervjuu za časopis Elle otkrila kako je snimanje serije utjecalo na njezino mentalno zdravlje. Iako voli svoj posao, on joj je istodobno izvor stresova i tjeskobe. Zendaya ni dan-danas svoju anksioznost još uvijek nije stavila pod kontrolu.

4.Hailey Bieber

 

 

Ova manekena noćima nije mogla spavati, dok je vodila bitku s tjeskobom. Sama kaže da je društvo predugo šutjelo o anksioznosti te da je ta bolest bila popraćena svojevrsnom stigmom. Hailey je pomoć pronašla u meditaciji i odgovarajućoj terapiji.

Breskvica i Kim Kardashian KVIZ: Čini se lagano ALI – znaš li koliko stvarno imaju godina ove popularne zvijezde?

5.Bella Hadid

 

 

Bella Hadid progovorila je prošle godine o problemima s mentalnim zdravljem. U objavi na Instagramu, podijelila je niz fotografija svojeg uplakanog lica. Manekenka je priznala da se s anksioznošću i depresijom borila još u tinejdžerskoj dobi, a onda joj se prelaskom u dvadesete stanje samo pogoršalo.

slavni mentalne bolesti anksioznost priznali

Još vijesti