Savna djeca slavnih majki

One su nove vladarice modnih pisti. One su lijepe, šarmantne, fotogenične i savršenog stasa, a sve su to naslijedile od svojih majki.

Njihove su majke palile modnom scenom osamdesetih i devedesetih, ali su dobile i dostojanstvene nasljednice.

Pogledajte tko su najtraženije manekenke današnjice, a koje su zapravo krenule majčinim stopama.

1. Kaia Gerber i Cindy Crawford

Kaia je manekenka, model, glumica i influencerica koja se modelingom počela baviti već s 13 godina. Sa samo 16 godina zablistala je na naslovnici francuskog izdanja Voguea, a danas je model s kojim svi žele raditi te je u potpunosti lansirana u zvjezdanu orbitu modne industrije. Tako je krenula stopama svoje majke Cindy Crawford koja je u svojoj dugoj karijeri krasila više od 1000 naslovnica časopisa. Cindy je tijekom devedesetih bila vladarica modnih pista, koju još nazivaju zlatnom erom supermodela

 

 

2. Sestre Hadid i njihova majka Yolanda

Da krv nije voda, dokazuju Gigi i Bella. Njhova mama Yolanda bavila se manekenstvom tijekom osamdesetih i devedesetih te je nosila revije u Milanu, Parizu, New Yorku i Tokiju. Svojim je iskustvom i poslovnim vezama, pomogla kćerima na putu prema slavi. Najviše je pažnje Yolanda izazvala u showu „The Real Housewives of Beverly Hills“, u kojem su gledatelji saznali detalje njezina odnosa s djecom. Zbog nekih scena, izazvala je osudu gledatelja zbog načina na koji je kontrolirala živote i karijeru svojih kćeri.

 

 

3. Leni Klum i Heidi Klum

Leni je dugo htjela ući u svijet modelinga, ali joj majka Heidi to nije dopuštala, jer je i sama znala koliko taj posao iziskuje žrtve. Heidi Klum odradila je stotine naslovnica, reklamnih kampanja i modnih pista te je trinaest godina bila Viktorijina anđelica. Leni i Heidi pojavile su se skupa na naslovnici njemačkog Voguea, što je bio Lenin svojevrsni ulazak u svijet modelinga. Pred dva mjeseca majka i kći snimile su zajedno kampanju za donje rublje.

 

 

4. Georgia May Jagger i Jerry Hall

Georgia May Jegger kći je glazbene zvijezde Micka Jaggera i manekenke Jerry Hall. Ova pripadnica zlatne mladeži, vrlo je rano odlučila da će započeti vlastitu karijeru. Prvi veliki uspjeh ostvarila je s dvadeset godina kada se pojavila na naslovnci britanskog Voguea. Fotografi je obožavaju. Neodoljivo podsjeća na francusku glumicu Brigitte Bardot u  mlađim danima. Sa svojim šarmantnim osmijehom koji karakterizira razmak između dva prednja zuba, osvaja sve. Njezina majka Jerry je karijeru također započela rano, sa 16, kada je iz rodnog Teksasa preselila u Pariz. Bila je zaštitno lice Yves Saint Laurenta i kozmetike Revlon. Bila je i Chanelova muza, a okušala se i u glumi.

 

 

5. Lily-Rose Depp i Vanessa Paradis

Karl Lagerfeld odabrao je Lily za ambasadoricu brenda Chanel kad je imala samo 15 godina. Nakon toga nosila je brojne prestižne revije te postala zaštitno lice beauty i modnim kućama. Ova 22-godišnjakinja polako osvaja i filmsku industriju, čime je pokazala da je i naslijedila glumački talent od svojeg oca Johnnyja Deppa. Njezina majka Vanessa ostvarila se kao pjevačica, glumica i manekenka te je i ona bila zaštitno lice brenda Chanel.

 

 

6. Lila Grace Moss-Hack i Kate Moss

Dvadesetogodišnjakinja stvara nove modne trendove za generaciju Z, baš kao što je to nekad činila i njezina majka. Lila se 2020. pojavila u kampanji Perfect Marc Jacobs, a debitirala je na predstavljanju Miu Miu za kolekciju proljeće/ljeto 2020. Ove je godine pak zablistala na Tjednu mode u Londonu, kao i na modnoj reviji Versacea. Njezina majka Kate pokorila je svijet modelinga tijekom devedesetih. Njezin nastup i status u svijetu mode je obilježen suradnjom s Calvinom Kleinom. Poznata je po brojnim kampanjama i revijama, a 2013. je dobila priznanje na dodjeli nagrada British Fasion Awards za svoj rad u modnoj industriji.

 

slavne kćeri slavnih majki manekenke manekenke koje su krenule majčinim stopama Kaia Gerber cindy crawford heidi klum Leni Klum sestre hadid Yolanda Hadid

Još vijesti