Balkanski modeli

Ove cure možeš vidjeti na modnoj pisti, a ne bi imala pojma da se radi o djevojkama iz Hrvatske ili iz neke od susjednih zemalja. Sve dolaze s Balkana, a danas su top u svijetu modelinga. Hodaju pistom s Emily Ratajkowskom i Gigi Hadid.

Probiti se u svijetu modelinga da nosiš revije za najluksuznije modne kuće i nije baš najjednostavnije. Doći tako daleko uspije samo nekima. Nije sve ni do izgleda. Nekada samo treba i malo sreće. Na kastinge dolazi hrpetina cura, sve su lijepe i idealne za „ulogu“, a koje će biti odabrane, odlučuju sitnice. Ovi modeli s Balkana su ipak uspjeli. Cure iz Hrvatske, BiH i Srbije nose modne revije u New Yorku, Milanu, Parizu i to za imena kao što su Versace ili Dolce & Gabbana. Ako pratiš modu i modne revije, mogla si ih i vidjeti rame uz rame s nekim od najpoznatijim manekenkama svijeta, a nisi niti znala da dolaze iz naših krajeva. Tko su one? Za jednu sigurno znaš, a ostale ćeš tek sada upoznati!

1.Marija Žeželj

 

 

Marija Žeželj je vjerojatno mnogima najpoznatije ime s ove liste. Dolazi iz Srbije, a modelingom se sada već bavi godinama i niže uspjeh za uspjehom. Uz to je i vrlo aktivna na društvenim mrežama, kao i na YouTubeu, gdje možeš vidjeti kako izgleda njen svakodnevni život. Jedan od uspjeha kojim se pohvalila je da je bila lice u Fenty kampanji.

2.Lucy Marković

 

 

Givenchy i Versace su samo neki od dizajnera čije je revije nosila Lucy. Djevojka iz Hrvatske. Sudjelovala je u realityju Top model, ali u australskoj verziji. Kasnije, uspjela je postići karijeru svjetskih razmjera i radi s brendovima s kojima svaki model sanja da jednog dana radi.

Modna pista Bizarne činjenice o modelingu: Ovih 10 pokazuju da nije baš sve tako glamurozno kako mislimo da je

3.Hana Grizelj

 

 

Još jedna Hrvatica koja je očarala Versace je Hana Grizelj. Nosila je njihovu modnu reviju proljeće-ljeto 2023. o kojoj su društvene mreže brujale jer je izgledala brutalno dobro. Hana je bila dio te revije! Nosila je revije i dizajnera kao što su Jean Paul Gaultier, Del Core i Maison Schiaparelli.

4.Olya (Olja) Ivanišević

 

 

Victoria's Secret anđelica! Da, ova je djevojka iz Srbije uspjela ući u mali krug modela koji rade za poznati brend donjeg rublja. Iako je to bilo već sada davne 2008. godine, ipak je uspjeh koji se pamti. Osim tog uspjeha, također je kao i ranije spomenuti modeli nosila revije i drugih luksuznih dizajnera.

5.Sara Sorić

 

 

Već je kao zagrebačka gimnazijalka nosila Chanelovu reviju! Samo ćemo reći – wow. Od tada je već prošlo 8 godina, a Sara se i dalje bavi modelingom i radi s dizajnerima poput Dolce & Gabbane ili Elie Saaba.

6.Sara Mitić

 

 

S društvenih mreža ti može biti poznata i Sara Mitić. Ova se mlada djevojka također uspjela probiti u modeling svijetu i voli otkrivati kako život jednog modela izgleda iza scene.

7.Faretta Radić

 

 

I za kraj imamo jednu hrvatsku manekenku koja je bila na naslovnici časopisa Vogue, a Bvlgari i Zimmermann su samo neki od brendova s kojima surađuje. Počela se baviti modelingom sa 17 godina kada su ju skauti otkrili u njenom rodnom gradu Splitu i od tada do danas gradi karijeru, i to više nego uspješno.

Najpoznatiji plus size modeli Najpoznatiji plus size modeli na svijetu: One su dokaz da ljepota dolazi u svim veličinama

modeli manekenke s balkana iz hrvatske iz srbije svjetska slava luksuzni dizajneri Modne revije probile se u modnoj industriji Moda domaći modeli svjetski poznati

Još vijesti