Cura u formi

Nije tako lako doći do tijela iz svojih snova. Trebaš se malo potruditi, odustati od nekih loših navika i biti uporna. Sjeti se uvijek da se nikakve velike promjene ne događaju preko noći i bez znoja.

Odluka da ćemo do ljeta biti u najboljoj formi ikada je nešto što mnogi od nas vole odlučiti na početku svake godine, ali negdje do trećeg mjeseca ta odluka polako pada u zaborav i vraćamo se navikama koje nam u ovom cilju sigurno neće pomoći. Nadamo se da ti ove godine od svoje odluke još nisi odustala. Ako i jesi, ovo ti je podsjetnik na nju i da nastaviš truditi. Vježbati i hraniti se zdravo nije odluka koja će ti samo pomoći da izgledaš dobro, nego i da se osjećaš bolje, energičnije i zdravije. Biti u formi ne znači samo imati vitko tijelo, već znači imati i kondicije, biti jaka, imati energije za cijeli dan… Kako doći u formu do ljeta? To nikako nećeš uspjeti ako nastaviš raditi ove stvari jer one te sabotiraju u tom planu. Imamo 10 loših navika koje stoje na tvom putu do ovog cilja.

Vježbanje Metoda za vježbanje pod nazivom 3-2-8 je idealna za sve koji žele do ljeta izgledati fit

1.Ne spavaš dovoljno
Svi imamo neki dan kada odemo spavati kasnije nego inače jer smo se zadubili u seriju, dopisivanje ili izlazak. I to je okej, sve dok ti to ne postane navika. Dobro se i dovoljno naspavati je bitnije nego što misliš. Kada si neispavana to će utjecati na tebe na način da ćeš biti više pod stresom, na tvoj metabolizam, a bit ćeš i manje motivirana da taj dan odradiš trening ili se krećeš jer si pospana i umorna.

2.Piješ alkohol svaki vikend
Alkohol ti je neprijatelj u više slučajeva, a ovo je samo jedan od njih. Prvo što mnogi ne znaju je da i alkohol sadrži poprilično puno kalorija, ali to ni nije najveći problem. Alkohol stvara stres tvom tijelu, kada si mamurna ili popila previše želiš jesti nezdrave stvari, dehidriraš… nikako ne pomaže tvom tijelu u niti jednom pogledu.

3.Voće i povrće nisu na tvom meniju
Svi bismo radije jeli pizzu, peciva iz pekare i burgere, ali to ne bi trebala biti svakodnevica. Čak i ako pokušavaš doći u što bolju formu, trebaš se nekada nagraditi s ovakvom hranom, ali sve više moraš jesti voće, povrće, meso, svu onu zdraviju hranu bogatu proteinima i vitaminima.

4.Non stop se stresiraš zbog nečega
Stres negativno utječe na svaki dio tvog života, uključujući i ovaj. Uvijek je lakše reći "prestani se toliko stresirati“ nego to stvarno i napraviti. Morat ćeš pronaći aktivnosti i stvari koje tebi pomažu da se manje stresiraš. Kada si pod stresom to negativno utječe i na tvoje tijelo jer lošije spavaš, lošije se hraniš, nemaš volje za ničim.

Vježbanje Vježbe s kojima ćeš najbrže vidjeti rezultate: Ovih 9 sagorijevaju najviše kalorija

5.Brojiš kalorije
Brojanje kalorija vodi do nezdravog odnosa s hranom. Ovo je loša navika koja ne bi trebala biti dio tvoje fitness rutine. Umjesto da brojiš kalorije, samo promijeni prehranu i pokušaj se hraniti što zdravije. To je sto puta bolje!

6.Cijeli dan se ne krećeš, samo sjediš većinu dana
Gdje god i kad god imaš priliku malo se aktivirati i pokrenuti, napravi to. Nemoj cijele dane samo sjediti i ležati, odraditi par treninga tjedno i to je to. Kretanje mora biti dio tvoje svakodnevne rutine. Otiđi u šetnju po kvartu, kada ideš doma od negdje izađi par stanica ranije iz tramvaja ili busa, umjesto liftom odi stepenicama, provozaj se na biciklu, rolaj se…pronađi načine za malo se više kretati.

7.Preskačeš obroke i izgladnjuješ se
Ne ne ne. Ovo je povezano s brojanjem kalorija i nije zdrav način kako doći u formu. Tvoje tijelo treba hranu jer mu ona daje energiju. Hrana nije loša stvar. Ako ćeš preskakati obroke nećeš imati energije za ništa, osjećat ćeš se slabo, bezvoljno, loše, nezadovoljno, živčano… Bitno je jesti, samo neka to bude što zdravije.

8.Postavljaš si nerealne ciljeve
Nerealni će ti ciljevi ubiti volju. Pusti ljude koji su imali transformacije unutar mjesec dana ili par tjedana. Nekima treba više, nekima treba manje. Okej je imati ciljeve dok su god oni realni i ne očekuješ čuda. Doći u formu je proces i ne možeš ubrzati stvari.

9.Prokrastiniraš
Ma počet ćeš sutra – i tako svaki dan i odjednom je tu ljeto, a ti nisi ni pokušala doći u formu. Nemoj čekati sutra, ponedjeljak, početak mjeseca…kreni sada, danas. Nema veza ako je srijeda, sredina mjeseca ili je ljeto još "daleko“. Samo kreni.

10.Stalno ideš na vagu
Pusti vagu i brojke na njoj. Ona ne pokazuje uvijek tako dobro napredak. Kada kreneš raditi na sebi, vježbanje nije samo tu da izmršaviš i izgubiš kilograme, nego da stvoriš mišićnu masu. Naravno da će ti onda brojka na vagi pokazivati više, ali zapravo će to biti dobro za tebe jer graditi mišiće je bitan dio stvaranja najbolje forme. Zato pusti vagu, njeno je mišljenje nebitno.

biti u formi doći u formu biti fit vježbati raditi na sebi tijelo iz snova do ljeta greške prestati raditi ako želiš biti u formi

Još vijesti