Plava kosa

Imati plavu ili sivu kosu je nešto što se mnogim curama sviđa, ali i što znači da ako žele takvu kosu, jedini način da dođu do nje je uz pomoć blajha. Prije nego se odlučiš na taj korak, trebaš znati neke najosnovnije stvari koje će ti se dogoditi s kosom.

Blajhanje nije tako strašno, ali nije ni nešto što bi trebala uzeti olako. Imati plavu kosu je mnogima želja, ali postići takve nijanse bez blajhanja nije moguće ako ti je kosa tamnija. Zato je ili blajhanje ili ostanak u nekoj tamnijoj boji. Oko blajhanja se uvijek šire neke strašne priče, a koliko su one istinite? Polovično. Neće ti otpasti sva kosa niti će ti biti uništena – AKO ćeš se brinuti o njoj. Ako nećeš, onda će izgledati grozno. Zato prije nego rezerviraš termin za blajhanje kod frizerke, saznaj što te čeka.

Ljetna frizura Najbolje frizure za ljetne vrućine koje će pobijediti vlagu i izgledati nevjerojatno!

1.Nemoj odmah to napraviti, uzmi si vrijeme za razmisliti
Da, to je samo kosa, ali ako si jedna od cura kojima kosa puno znači, onda uzmi malo vremena i razmisli. Blajhanje može ostaviti posljedice na tvojoj kosi, a i to je promjena koja nije tako jednostavna. Zašto nije jednostavna? Sada ćemo ti reći.

 

 

2.Morat ćeš se češće šišati i kosa ti neće puno rasti
Zapravo, kosa će ti rasti, ali će ju redovito blajhanje svakih mjesec-dva non stop isušivati, i ako ćeš htjeti da izgleda lijepo, a ne ispucano, morat ćeš ju i puno češće šišati. Tako ćeš dobiti dojam da kao da nikako da naraste. Iako će rasti kao uvijek, zbog stalnog šišanja, uvijek će biti tu negdje iste dužine.

3.Nećeš u jednom terminu moći doći do boje koju želiš
Nekada je i slučaj da je nemoguće u jednom terminu doći do boje koju si zamislila i trebat će nekoliko mjeseci da frizerka napravi tako kako želiš. Možda nakon prvog termina uopće nećeš biti zadovoljna jer to nije to što si htjela, ali blajhanje je proces i vjeruj u njega. Ako nisi spremna na to, bolje odustani prije nego što i kreneš.

 

 

4.Blajhanje nije ugodno, pecka kad se stavlja
Kada se stavlja blajh na kosu, on mora odstajati prilično dugo kako bi se što bolje uhvatio, a dok čekaš, to neće biti najugodnije. On pecka, neke više, neke manje. Može postati neugodno i pomalo bolno. Čak iako nemaš nikakvu alergijsku reakciju, pa se ne trebaš uplašiti, ali imat ćeš osjećaš da ti tjeme gori. U tom bi slučaju to trebala reći svojoj frizerki.

5.Nije dovoljno poblajhati se samo jednom
Ako si mislila da ćeš se poblajhati jednom i bit će to to, onda si se malo prevarila. Svakih mjesec i pol ili dva najviše, morat ćeš ići na popravljanje izrasta. Da bi se održala plava, siva ili bijela kosa, blajhanje je redovito.

 

 

6.Trebat ćeš trošiti više novaca na kosu
Osim što ćeš morati puno redovitije ići kod frizera i ostavljati tamo više novaca nego inače, morat ćeš i promijeniti proizvode koje koristiš za njegu kose i uložiti u neke kvalitetnije. Pogotovo ako ti je kosa i inače sklona lomljenju i isušivanju. Blajhanje nikako nije jeftino. Ako nemaš novaca za to, bolje je odustati i prije nego što kreneš.

Korištenje ljubičastog šampona Nanosiš ga krivo! Ovako ćeš dobiti bolje rezultate s korištenjem ljubičastog šampona

7.Izrast će biti itekako vidljiv
Nećeš se moći provući s izrastom samo tako. Pošto ti je kosa jako svijetla, a ako si inače smeđa ili crna, i mali će se izrast jako vidjeti i izgledati neuredno. On se pogotovo vidi na blajhanoj kosi. Može ti i raditi probleme kada ćeš se htjeti prestati blajhati i vratiti se nekoj tamnijoj nijansi jer će dolaziti do izražaja i na tjemenu će biti drugačije nijansa boje nego na ostatku kose.

8.Ali ipak, nećeš požaliti
Ako sve odradiš kako treba i pružiš svojoj kosi više njege, ali i ako si spremna na sve ostalo što sa sobom donosi blajhanje, ovo je odluka koju nećeš požaliti. Isplatit će se sav trud i muka kada vidiš završni rezultat.

blajh blajhanje plava kosa siva kosa informacije

Još vijesti