Sunčanje

Najgore je kada si ili ekstra dugo na moru pa ne možeš pocrniti ili kada si ful kratko pa opet ne uspiješ dobiti boju kakvu bi htjela. No, da ubrzaš taj proces, onda moraš konzumirati ovu hranu koja će ti u tome pomoći.

Do bržeg tamnjenja možeš doći uz razne preparate, pekmeze i kreme koji se rade upravo za to! No, nismo svi iste puti tako da nekima niti ti proizvodi ne pomažu. Upravo zato trebaš isprobati neke druge alternative koje bi ti u tome mogle pomoći, kao što je hrana, kao što piše Samsara Healthy Holidays. Neke namirnice u sebi sadrže sastojke koji pomažu, ni manje ni više, nego upravo kod dobivanja ljepše i tamnije boje na suncu.

1.Lubenica i rajčica
Lubenica i rajčice su prepune vitamina C koji je bitan za tamnjenje. Osim njega, sadrže i antioksidativne sastojke, jačaju imunološki sustav, a održavaju kožu gipkom i hidratiziranom.

2.Jagode i trešnje
Za ovo voće vrijede ista pravila kao i za lubenice i rajčice. No, osim toga, oni osiguravaju likopen, a u pitanju je antioksidans koji održava kožu blistavom i kada je koža u takvom stanju, onda se puno brže prima boja.

via GIPHY

 

3.Crveno voće i čaj
Crveno voće, kao i čajevi od crvenog voća, su prepuni hranjivih tvari koje štite kožu i čuvaju je od starenja. Tebi nije potreban ovaj dio koji je vezan uz starenje, ali upravo to pospješuje bolje i brže tamnjenje na suncu zahvaljujući tim tvarima.

Proizvod za samotamnjenje Mane proizvoda za samotamnjenje – iako odmah dobiješ boju, ove 4 stvari znaju biti iritantne

4.Mrkva
Mrkva je možda najpoznatija namirnica kada je u pitanju tamnjenje kože ljeti. Ona potiče proizvodnju melanina koji preko melanocita daje preplanulost koži. Melanociti se aktiviraju nakon izlaganja suncu, a osim toga, štite kosu od sunčevih zraka!

via GIPHY

 

5.Špinat
Špinat, kao i drugo zeleno lisnato povrće, također u sebi sadrži tvar koja potiče tamnjenje. U pitanju je beta-karoten koji ne samo da potiče, već i produljuje trajanje preplanulosti. Upravo zbog konzumacija špinata i drugog sličnog povrća ćeš i duže zadržati svoju boju!

Tekući puder Uštedi novce i ljeti nemoj kupovati novu nijansu pudera: Uz ovaj trik možeš koristiti stari iako si potamnila

6.Agrumi
Agrumi poput naranče, grejpa ili kiwija su bogate vitaminom C i oni pomažu u usporavanju slobodnih radikala koji su stvoreni za starenje kože. Kao što smo već i spomenuli, iako tebi starenje kože trenutno nije bitno, upravo to je povezano s tamnjenjem i preplanulošću.

via GIPHY

 

7.Plava riba i orasi
Opće je poznato da je plava riba, kao i orašasti plodovi poput oraha, puna omega-3 masnim kiselinama, a upravo to poboljšava elastičnost kože i uravnotežuju hormone koji su zaduženi za hidrataciju.

Sunčanje na plaži Navodno ova 4 proizvoda pomažu u bržem tamnjenju na suncu, ALI nisu dobra ideja

savjeti tamnjenje sunce dobar ten hrana za tamnjenje

Još vijesti