Gledanje u ogledalo

Nažalost, gdje god da se okrenula, naletjet ćeš na nerealne standarde ljepote s kojima se onda cure – i one mlađe, ali i starije, uspoređuju. Lako je tako stvoriti negativnu sliku o sebi i svom tijelu.

Nije bitno koliko imaš godina jer ovo je problem koji muči brojne cure, ali i dečke. Nezadovoljstvo vlastitim izgledom je nažalost nešto što je mnogima itekako poznato. Razmišljanja poput „bit ću sretna tek kad izmršavim“ su itekako toksična i niti malo točna. S obzirom na to da smo dobar dio vremena na društvenim mrežama, gledamo „savršene“ ljude i njihove „savršene“ živote, lako je pasti pod utjecaj. Ovo su neki toksične stvari koje najviše utječu na naša mišljenja o vlastitom izgledu i zbog kojih smo stalno tako nezadovoljni. Možeš ih pokušati smanjiti ili promijeniti ove navike na bolje. Evo kojih se to navika moraš riješiti da bi bila sretnija i zadovoljnija u vlastitoj koži.

Lakiranje nokti i čupanje obrva Sitnice zbog kojih misliš da izgledaš loše: Ako promijeniš ovih 8 osjećaš se puno bolje i ljepše

1.Uspoređivanje sebe s tuđim fotkama na društvenim mrežama
Volimo se uspoređivati s tuđim fotkama na društvenim mrežama i kako te osobe izgledaju na tim fotkama. Fotkama koje su uređene i photoshopirane. Iako smo svjesni toga da ni te cure ne izgledaju tako u realnom svijetu, svejedno se i dalje uspoređujemo s njima. Ono što možeš napraviti je zapratiti na Instagramu i TikTok i one realnije profile, cure koje pokazuju i svoje nedostatke.

 

 

2.Uspoređivanje s izgledima slavnih osoba
Volimo se uspoređivati i sa slavnim osobama. Zaboravljamo da iza njih stoji vojska vizažista, frizera i raznih drugih ljudi, koji ih srede da pred kamere izađu u wow izdanju. Ako se već uspoređuješ s fotkama poznatih osoba, gledaj i njihove paparazzi fotke, gdje su uhvaćeni nespremni i u nesređenim izdanjima, kako izgledaju u svom svakodnevnom životu. Vidjet ćeš drastičnu razliku!

3.Slušanje tuđih komentara i vjerovanje da su oni uvijek u pravu
Od trolova na društvenim mrežama do ljudi u tvom stvarnom životu i okruženju. Svi imaju potrebu komentirati tuđi izgled, a kada čuješ takve komentare, oni mogu zaboljeti, čak i kada nisu namijenjeni direktno tebi već nekome tko izgleda slično kao ti. Takvi bi ti komentari trebali kroz jedno uho unutra, a kroz drugo van. Tko kaže da su te osobe u pravu?

4.Kupovanje odjeće koju svi nose, ali koja nije za tvoj tip tijela
Počet ćemo se osjećati i loše te negativno gledati na svoje tijelo i kada nam haljina ne stoji jednako dobro kao drugim curama ili influencericama. Nemamo svi isti oblik tijela i ne može nam svima isti komadi odjeće stajati jednako dobro. Ipak, deprimiramo se kada odjeća s vješalice ne zadovolji očekivanja kada ju odjenemo. Dobro je istražiti koji je tip tvog tijela i onda po tome vidjeti kakvi ti komadi najbolje stoje te se tako odijevati, bez obzira što nosili drugi.

Nina Skočak Kako zavoljeti svoje tijelo? Nina Skočak pokazala svoje „nesavršenosti“ i objasnila zašto ih sada voli

5.Vjerovanje da moraš stati u određenu veličinu odjeće
Kao prvo, veličine odjeće variraju od dućana do dućana i od kolekcije do kolekcije, a kao drugo – veličina odjeće ne znači ništa. Vjerovati da moraš stati u određeni broj jer inače nisi lijepa je razmišljanje koje moraš što prije izbrisati iz glave. Upravo zato što nam svima tijelo izgleda drugačije, trebaju nam i različite veličine. Ne postoji idealna veličina odjeće u koju se moraš uvući.

6.Kad ne ispadaš dobro na fotkama
Još jedna stvar koja nam ruši samopouzdanje po pitanju izgleda je kada ne ispadamo dobro na fotkama. Uživo si izgledaš super, a na fotki to ne izgleda onako kako si mislila da bude. Što dulje gledamo fotku, to više nedostataka na vlastitom tijelu pronađemo. Odjeća nam previše visi jer nemamo dovoljno obline ili nam se vidi šlaufić kod predjela trbuha…uvijek ćemo pronaći nešto. Ako i ti zbog toga kako ispadaš na fotkama misliš da ti je tijelo ružno, nije do tebe, nego do poziranja! Zauzeti pravu pozu i imati dobro osvjetljenje će napraviti drastičnu razliku. Dvije fotke pofotkane unutar 5 minuta mogu izgledati kao dan i noć ako na prvoj staneš bilo kako, a na drugoj zauzmeš pozu koja ti laska.

zavoljeti svoje tijelo samopouzdanje izgled tijela kompleksi zbog izgleda negativni utjecaji nezadovoljna s izgledom nabija komplekse

Još vijesti