Dugi nokti

Želimo da nam nokti budu lijepi i dugački, ali oni kao da nemaju isti cilj kao i mi. Taman kad malo porastu, krenu se lomiti. Uz ove savjete, nokti će ti rasti čvršći i zbog toga i brže postati duži.

Tko ne bi htio imati lijepe i duge svoje prirodne nokte? Mislimo da bi se svaka cura mogla složiti s ovim. Nije nemoguće to postići, samo ćeš morati svojim noktima pridati malo više pažnje nego do sada. Puno nas želi duge i čvrste nokte, ali nećemo se ni na koji način potruditi da noktima pomognemo da to postignu. Postoje neke sitnice koje možeš početi raditi, a koje ti neće uzeti previše vremena kroz dan ili tjedan. Pomoći će noktima više nego što misliš i oni će biti čvršći i rasti brže. Za neke od ovih stvari možda i znaš samo ih ne prakticiraš. E ovo je znak da počneš!

1.Koristi lakove za nokte koji učvršćuju nokte ili potiču rast
Sigurno si već vidjela ovakve lakove za nokte. Ima onih koji rade svoj posao dobro i onih koji neće napraviti baš ništa. Jedni koji definitivno pomažu su Eveline lakovi za nokte. Imaju različite lakove s obzirom na to koji problem ti imaš s noktima. Ako ćeš ih koristiti redovito, mogla bi vidjeti razliku kroz neko vrijeme.

2.Ne stavljaj prste u usta
Nokti ne služe da s njima čistiš zube kada ti nešto zapne ili da ih grickaš kada si nervozna. Sve će to samo uništavati tvoje nokte. Zato je najsigurnije da ih držiš što dalje od usta. Prsti ne bi trebali biti u ustima, što zbog higijenskih razloga, a što zbog čvrstoće noktiju.

3.Drži nokte u zaobljenom obliku, bez oštrih kutova
U kojem obliku imaš nokte? Najbolje ih je rezati i oblikovati tako da budu zaobljeni. Kada su na vrhu ravni i imaju oštre rubove, veće su šanse da će ti puknuti nokat. Kada su zaobljeni, onda prate prirodnu liniju prsta i manje su šanse da će puknuti.

Izgriženi nokti Gristi nokte je ružna navika – imamo 7 načina koji će ti pomoći da to prestaneš raditi

4.Nemoj lak za nokte strugati s noktiju
Kada imaš lak na noktima, jedini pravi način za skidanje tog laka je uz pomoć acetona. Nikako nemoj s drugim noktima strugati lak. To stvarno može prilično oštetiti tvoje nokte. Osim što tako stružeš lak, stružeš i gornji sloj svojih noktiju, a jasno ti je da to ne može biti dobro.

5.Ne koristi nokte za otvarati različite stvari
Voliš koristiti nokte kao pomoć kad otvaraš različite stvari, od različitih ljepljivih traka, preko konzervi do plastičnih pakiranja? Ne bi to trebala raditi! Oštećuješ nokte i dovodiš ih do pucanja.

6.Nemoj rezati kutikulu, samo ju poguraj
Kada uređuješ nokte, kožicu koja je oko nokta, nemoj rezati, samo ju poguraj prema unutra. Jedna od funkcija kutikula je da čuvaju od bakterija.

7.Budi nježna kada rašpaš nokte
Nemoj rašpati nokte kao da su od kamena, jer nisu i možeš ih nekada ovako i uništiti. Moraš biti nježna i pažljiva. Ako puštaš nokte, najbolje je da ih rašpaš na sljedeći način: od vanjskog djela prema sredini i tako s obje strane.

8.Smanji korištenje sredstava za dezinfekciju
Ako koristiš dezinfekcijska sredstva za ruke, pokušaj smanjiti njihovo korištenje. Doba korone je iza nas, i svejedno treba paziti na čistoću ruku, ali ipak ih više ne moramo opsesivno kao prije non stop dezinficirati. Ovo će isušiti tvoje ruke i nokte.

9.Ne stavljaj nikakve umjetne nokte
Ni akrilne nokte ni gel nokte ni one koji se zalijepe. Nikakvi umjetni nokti ne bi trebali biti na tvojima ukoliko želiš da ti prirodni nokti izgledaju što bolje i da rastu. Ovakve će ih stvari uništiti i oslabiti.

10.Kada čistiš sa sredstvima za čišćenje, stavi obavezno rukavice
Kada čistiš sobu ili pomažeš mami čistiti kuhinju ili kupaonicu, obavezno stavi rukavice. Nemoj koristiti nikakva sredstva za čišćenje bez rukavica jer će ti ta sredstva oštetiti ruke, isušiti kožu na njima, ali i isto tako će imati utjecaja i na tvoje nokte i oslabiti ih te dovesti do pucanja.

Ideje za proljetnu manikuru: Donosimo ti 15 dizajna za nokte koji će te inspirirati i za tvoje sljedeće Proljetne manikure Rumeni nokti Minimalistički +12 Naglasak na jednom noktu

nokti dugi nokti Čvrsti nokti kako da se prestanu lomiti nokti koji pucaju Što napraviti za lijepe nokte savjeti za nokte brži rast nokti

Još vijesti